Prijetio smrću novinarki u Sl. Brodu: 28-godišnjaka osudili na 10 mjeseci uvjetnog zatvora

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Prema Kaznenom zakonu, napad na osobe koje rade posao u javnom interesu, a među njima su i novinari, može se sankcionirati kaznom u trajanju od šest mjeseci do pet godina zatvora

Općinski sud u Slavonskom Brodu odredio je kaznu od 10 mjeseci uvjetnog zatvora 28-godišnjem muškarcu koji je prijetio smrću novinarki Nikolini Martinović, javlja HND.

Prema Kaznenom zakonu, napad na osobe koje rade posao u javnom interesu, a među njima su i novinari, može se sankcionirati kaznom u trajanju od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Podsjetimo, dvadesetosmogodišnjak je u srpnju ove godine u Slavonskom Brodu telefonom nazvao Nikolinu Martinović, glavnu urednicu portala 035-portal.hr zbog njegovih prometnih prekršaja koje je počinio na području mjesta Tomica te od nje zatražio da ukloni za njega sporni objavljeni članak. Kako stoji u presudi, ako to ne učini, u nakani zastrašivanja novinarke je izrekao „da će ju ubiti, obrisati s njome pod, jer joj je jezik brži od pameti, što je kod oštećene izazvalo osjećaj straha i nesigurnosti za vlastiti život“.

– Ovo je još jedan dokaz koliko je teško raditi u lokalnim medijima, gdje su naše kolegice i kolege izložene brojnim prijetnjama. HND očekuje i traži da se ovakve prijetnje sankcioniraju kako bi se time uputila jasna i nedvosmislena poruka da prijetnje upućene našim kolegicama i kolegama neće ostati nekažnjene, kazao je tom prilikom predsjednik HND-a Hrvoje Zovko, koji je izrazio zadovoljstvo donesenom presudom.

Inače, kako stoji u presudi, kazna se neće izvršiti ako okrivljenik u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo – prenosi 24sata.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)