Prijetio smrću novinarki u Sl. Brodu: 28-godišnjaka osudili na 10 mjeseci uvjetnog zatvora

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Prema Kaznenom zakonu, napad na osobe koje rade posao u javnom interesu, a među njima su i novinari, može se sankcionirati kaznom u trajanju od šest mjeseci do pet godina zatvora

Općinski sud u Slavonskom Brodu odredio je kaznu od 10 mjeseci uvjetnog zatvora 28-godišnjem muškarcu koji je prijetio smrću novinarki Nikolini Martinović, javlja HND.

Prema Kaznenom zakonu, napad na osobe koje rade posao u javnom interesu, a među njima su i novinari, može se sankcionirati kaznom u trajanju od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Podsjetimo, dvadesetosmogodišnjak je u srpnju ove godine u Slavonskom Brodu telefonom nazvao Nikolinu Martinović, glavnu urednicu portala 035-portal.hr zbog njegovih prometnih prekršaja koje je počinio na području mjesta Tomica te od nje zatražio da ukloni za njega sporni objavljeni članak. Kako stoji u presudi, ako to ne učini, u nakani zastrašivanja novinarke je izrekao „da će ju ubiti, obrisati s njome pod, jer joj je jezik brži od pameti, što je kod oštećene izazvalo osjećaj straha i nesigurnosti za vlastiti život“.

– Ovo je još jedan dokaz koliko je teško raditi u lokalnim medijima, gdje su naše kolegice i kolege izložene brojnim prijetnjama. HND očekuje i traži da se ovakve prijetnje sankcioniraju kako bi se time uputila jasna i nedvosmislena poruka da prijetnje upućene našim kolegicama i kolegama neće ostati nekažnjene, kazao je tom prilikom predsjednik HND-a Hrvoje Zovko, koji je izrazio zadovoljstvo donesenom presudom.

Inače, kako stoji u presudi, kazna se neće izvršiti ako okrivljenik u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo – prenosi 24sata.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *