Primopredaja novih vozila za usluge patronažne zdravstvene zaštite

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Novih pet vozila dodijeljeno je na korištenje timovima patronažne zdravstvene zaštite Doma zdravlja Požeško-slavonske županije. Na svečanosti dodijele prisustvovali su uz ravnatelja Marijana Višatickog i županicu Antoniju Jozić, predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Mato Matijević, te ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Fabijan Barišić – prenosi Radio Vallis Aurea.

„Dom zdravlja kroz svojih 11 djelatnosti, od Pakračke Poljane gdje nam je najzapadnija ambulanta, do ambulante u Čaglinu. Upravljamo sa 16 zgrada, gotovo 65 vozila, blizu smo 200 radnika, pružamo primarnu zdravstvenu zaštitu po Štamparevom modelu – svako mjesto mora imati adekvatnu i važnu primarnu zdravstvenu zaštitu. Ovih pet vozila koje danas predajemo, predajemo u službu patronaže, riječ je o brizi za naše najmlađe, te za one stare i nemoćne.“

„Svake godine tijekom ljeta kad završimo prvu investicijsku fazu u godini, nađemo se i imamo primopredaju vozila što je danas slučaj s ovih pet novih auta ili sažmemo nešto što smo u proteklom periodu radili. Velika zahvala Županiji, vozila su kupljena u decentraliziranim sredstvima Požeško-slavonske županije, zapravo u tom financijskom dijelu, Županija nam je zaista velika pomoć. Zahvaljujem se županici Antoniji Jozić koja je ovom gestom pokazala da je briga Županije, našeg osnivača, za primarnu zdravstvenu zaštitu, za rad i sredstva Doma zdravlja stalno prisutna. Vrijednost ovog ulaganja, ovih pet vozila je oko 490 tisuća kuna.“ – rekao je ravnatelj Marijan Višaticki.

„U proteklom periodu, promijenili smo PVC stolariju, imali smo nesreću da nam je krov stradao na ambulanti u Jakšiću – sve smo sanirali uz pomoć Županije, tu je preko 100 i nešto tisuća kuna uloženo. Ovih dana završena je izmjena vanjske stolarije u ambulanti Brestovac, sad se rade finalni radovi u toj ambulanti. U ovom periodu Županija je izdvojila gotovo 800 tisuća kuna za infrastrukturne radove, nešto se u Pleternici još završava, a razmišljamo i o novim projektima. Radimo, pokušavamo primarnu zdravstvenu zaštitu staviti na ono mjesto gdje treba biti – to je prvi kontakt liječnika i pacijenta, našeg stanovnika, da smo mi uvijek tu servis koji treba.“ – dodao je ravnatelj Marijan Višaticki.

Županica Antonija Jozić uručila je ključeve novih vozila patronažnim sestrama.
„One rade na terenu jedan lijepi posao, odnosno svoj poziv, prvenstveno tu mislim na obilazak novorođenčadi, ali i naravno pomoć i skrb našim starijim i nemoćnim sugrađanima. Ravnatelj je rekao ono u što se ulaže vezano za primarnu zdravstvenu zaštitu, ja bih istaknula da je jedna od osnovnih uloga Županije zapravo zdravstvo. Veliku pažnju posvećujemo i primarnoj zdravstvenoj zaštiti, ali isto tako i našim bolnicama, našoj specijalnoj bolnici u Lipiku gdje su isto tako veliki infrastrukturni radovi. Nedaleko od ovog mjesta izvode se radovi na izgradnji zgrade Zavoda za hitnu medicinu.“

„Unatoč tim malim sredstvima kojim raspolažemo kroz decentralizirana sredstva i malim sredstvima koja se kroz proračun mogu izdvojiti za zdravstvo – ja uistinu mogu reći da sam ponosna na naše zdravstvene ustanove, počevši od Doma zdravlja, pa do naših dviju bolnica, Zavoda za hitnu medicinu i Zavoda za javno zdravstvo. Vrijeme je teško, izašli smo iz vremena poslije korone koje je ostavilo značajne ožiljke na zdravstvenom sustavu, u onom financijskom smislu, a ispred nas je vrijeme u kojem će se dodatna sredstva morati izdvajati za cijenu energenata. Mislim da uspješno svi ravnatelji zajedno s Županijom koja je osnivač, možemo učiniti iskorake u tom smjeru i da naši građani, korisnici usluga, neće osjetiti nikakve promjene. Naši građani mogu biti zadovoljni na zdravstvenoj zaštiti koju ostvaruju u našoj županiji.“ – rekla je županica Antonija Jozić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *