Prioćenje oporbe: Zašto je Gradonačelnik Glavić privatizirao Gradsko vijeće i zašto ga skriva od građana?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Devet vijećnika traži prijenos Gradskih sjednica

Gradski vijećnici Mosta, vijećnik DP-a Miroslav Penava i vijećnici SDP-a uputili su 14.12.2022. Zahtjev za izmjenu i dopunu Poslovnika o radu Gradskog vijeća Grada Požege. Cilj Zahtjeva je da se u Poslovnik uvedu stavci kojima se regulira da se sjednice prenose izravno putem video prijenosa s poveznicom na YouTube kanalu i Službenim Web stranicama Grada Požege te da se na sjednicama potvrđuje potpuni Zapisnik umjesto Izvoda iz zapisnika kako je do sada slučaj.

Negativno mišljenje Gradonačelnika o zahtjevu !?

O navedenom prijedlogu mišljenje daje Odbor za statutarno pravna pitanja, a u tom odboru većinu ima, naravno, HDZ. Odbor je na sjednici održanoj 15.02.2022. odbio navedeni prijedlog s obrazloženjem da županijska središta ne snimaju svoje sjednice i da bi to ometalo koncentraciju vijećnika te da je izvod iz zapisnika sasvim dovoljna informacija našim građanima. Konačnu odluku o tome donijeti će Gradsko vijeće 28.02.2023.g.

Zadnji po transparentnosti informiranja ali prvaci u kriminalu (zna se)

Očito instruirani od strane Gradonačelnika, članovi Odbora iznose neistine (čudno za
HDZ!!??) jer sjednice Gradskog vijeća prenose svi veći gradovi u Hrvatskoj : Zagreb, Split, Rijeka, Osijek i svi gradovi u okruženju: Slavonski Brod, Nova Gradiška, Našice, Đakovo……. Te smo po tome na dnu transparentnosti u Hrvatskoj. Uz to smo jedini grad u Hrvatskoj koji na svojim sjednicama ovjerava izvode iz zapisnika, i jedini koji na svojim stranicama postavlja izvode zapisnika a ne zapisnike ali smo prvaci po korumpiranosti političara i onih koji su ih instalirali.

Sramotni Gradonačelnik i vijećnici HDZ-a ( i Dijana Krpan)

Na Gradskom vijeću oporbeni vijećnici konstantno pitaju Gradonačelnika i sudjeluju u
raspravama, što Gradonačelnika često zna izbaciti iz takta te je naša pitanja znao nazvati lupetanjem, te bi zasigurno javni prijenos do kraja ogolio njegovo bezobrazluk, neznanje i nerad. U isto vrijeme vijećnici HDZ-a služe kao statisti filma u kojoj glavu ulogu ima negativac te bi ih (prema mišljenju glavnog glumca) prisustvo kamere moglo jako uznemiriti i remetiti njihovu neplodnu kontemplaciju.

Razgolitit ćemo privatni dernek HDZ-a i dr. Glavića

Ako Gradsko vijeće (odnosno Gradonačelnik) ne prihvati prijedlog devetorice vijećnika, a očito je da se Gradonačelnik ne želi izložiti pogibelji upoznavanja javnosti s njegovim „stručnim, učinkovitim i staloženom“ radom, devet vijećnika će razmotriti daljnje aktivnosti kako bi natjerale Gradonačelnika da Gradsko vijeće izvuče iz mišje rupe u koju su ga njegovi prethodnici uveli a on je to s istinskim žarom nastavio raditi.

Antonio Šarić, Most
Josip Matković, Most
Miroslav Penava, DP
Klub vijećnika SDP-a

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *