PRIOPĆENJE: Besplatna izvedba Orašara za sve sugrađane 23.12. u 18 sati

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Božićni poklon Gradskog kazališta Požega svojim sugrađanima je zaista hvale vrijedan, a priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Poštovani predstavnici medija,

s radošću najavljujemo 20. izvedbu dječje predstave „Orašar“  koja će se odigrati u našem kazalištu 23. prosinca 2021. godine.  s početkom u 18 sati. Kako je prosinac mjesec darivanja, odlučili smo 20. izvedbu pokloniti našim sugrađanima na način da je ulaz besplatan. Potrebno je samo rezervirati svoja mjesta zbog rasporeda sjedenja na 034/273-161.

Podsjećamo, predstava „Orašar“ svoju premijeru je imala 3. prosinca 2021. godine. Pogledalo ju je 1515 gledatelja,  a u ovoj evidenciji broja gledatelja nisu uračunata dva gostovanja na otvorenom u Velikoj i Kaptolu te gostovanje na Sportsko-rekreacijskom centru u Požegi najavljeno za 31. prosinca u 16 sati.  

O PREDSTAVI

Jedna od najpoznatijih bajki u doba Adventa svakako je Orašar. Iako svjetsku slavu stječe ponajviše kroz baletna uprizorenja na glazbu Čajkovskog, sve češće se postavlja i u drugim medijima. Tako je i ova adaptacija zaživjela u polunarativnom modelu u kojem pratimo priču odrasle Klare koja se prisjeća kako je dobila Orašara. Priča kreće na Badnju večer, netom prije bala, ujak Drosselmeyer dariva Klaru i Fritzu. Za Klaru Orašar je najljepši poklon kojeg je mogla dobiti, ali prava avantura kreće nakon što joj Drosselmeyer otkrije kakve čarobne moći skriva njezin poklon. Za Klaru kreće niz izazova u kojima susreće Kralja Miševa, Snježne Pahuljice, Šećernu Vilu i Princa. Čitavo putovanje traje tek nekoliko zemaljskih sekundi, ali za nju to je priča koju nikada neće zaboraviti. Stoga su pozvani svi koji vjeruju u čaroliju Orašara da se pridruže Klarinim avanturama u Badnjoj večeri.

Adaptacija teksta: Marijana Matoković

Režija: Marijana Matoković ∕ Dario Hak

Scenografija: Autorski tim

Kostimografija: Autorski tim

Dizajn video projekcija: Dario Hak

Oblikovanje svjetla: Goran Krmpotić

Ton majstor: Renato Pok

Scenski poslovi, dizajn plakata: Marija Matijanić

Glume:

Kornelija Marks (Naratorica, Majka, Kralj Miševa)

Monika Kostić (Fritza, Šećerna vila)

Laura Matijanić (Klara)

Dario Hak (Drosselmeyer, Orašar, Princ)


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika