Pripadnici žurnih službi i operativnih snaga civilne zaštite pokazali visoku razinu spremnosti

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Iza pripadnika žurnih službi i operativnih snaga civilne zaštite izuzetno je burna subota, ali na svu sreću, bila je takva zbog izvedene dvosatne vježbe kojom su prikazali spremnost prilikom obrane od poplava te traganja i spašavanja u urbanim poplavama – prenosi Požeško-slavonska županija.

Nadasve intenzivna združena terenska vježba upriličena je na ribnjaku Športskog ribolovnog društva Londža u Zarilcu, a povodom Međunarodnog dana civilne zaštite koji se obilježava 1. ožujka.

Vježba je odrađena kao provjera osposobljenosti i koordinacija operativnih snaga u slučaju poplava koje su zahvatile područje ribnjaka, provjera kontrole kretanja u poplavljenom području, spašavanje na vodi, spašavanje s visine, potraga za nestalim osobama, pružanje medicinske i psihološke pomoći.

Kako su uistinu spremni na promptne reakcije pokazalo je osamdesetak pripadnika žurnih službi i operativnih snaga civilne zaštite na čemu su im čestitali i zahvalili načelnik Općine Čaglin Dalibor Bardač, gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić te županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.

– Čast i zadovoljstvo je pozdraviti vas danas ovdje gdje ste pokazali čime mi to kao županija raspolažemo kada govorimo o tehnici, ali ono što je najvažnije kada govorimo o ljudima koji su u svakom trenutku spremni uskočiti u pomoć. Nažalost živimo u vremenima u kojima ovakvih ugroza ima. Pomalo, kroz vrijeme i oni koji pomažu i u požarima i u poplavama pomažu i u nekim drugim ugrozama koje se događaju na području naše županije. Hvala svima vama koji u bilo kojem trenutku dana, tjedna, mjeseca i godine uskačete, pomažete i spašavate živote i imovinu naših sugrađana i svima vama čestitam Međunarodni dan civilne zaštite – rekla je Jozić.

U ime Službe civilne zaštite Požega koja zajedno s Gradom Pleternicom i Općinom Čaglin stoji iza organizacije združene vježbe, zahvale je uputio voditelj Slavko Marinac, istaknuvši kako se nada da će i idući susreti biti potaknuti vježbama, a što manje kriznim situacijama.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *