Pripremite kišobrane i duge rukave, stiže velika promjena vremena!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


“Mjestimice moguća obilna kiša. Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima”, upozorava Meteoalarm na nadolazeću promjenu vremena koja u zapadnu Slavoniju stiže u poslijepodnevnim satima, a tijekom noći i u istočne krajeve – piše SiB.hr.

“Petak u većini predjela oblačan, uz kišu, pljuskove i grmljavinu, uz lokalno obilniju oborinu, s njom i mogućnost bujičnih i urbanih poplava”, navodi meteorologinja N1 televizije Tea Blažević. Ona dodaje kako će i subota vrlo nepovoljna, uglavnom oblačna, s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Kiša, po trenutnim prognostičarskim modelima, u istočnoj Slavoniji i Baranji očekuje tijekom noći s četvrtak na petak, te od petka poslijepodne pa kroz cijelu subotu. Naravno, ne istim intenzitetom i vjerojatno uz pauze.

S kišom, osjetno će pasti i temperatura. Najviša dnevna u petak bit će 21, a subotu 16 Celzijevaca. I jutra će biti hladna s temperaturom oko 10 stupnjeva. Ali čini se da novi tjedna ipak donosi stabilnije prilike, barem tako u ovim trenucima pokazuju prognostički materijali.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *