Prkosni Slavonci spavaju u traktorima, ali ne daju na svoju ponosnu Slavoniju!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Stožer za obranu hrvatskog sela ispred kojeg se nalaze slavonski poljoprivrednici, nastavlja i dalje s prosvjedima i blokadom prometnica, a sve zbog nezadovoljstva Vladinim mjerama protiv afričke svinjske kuge. Traktorima su prekjučer blokirali cestu kod graničnog prijelaza u Tovarniku te državnu cestu D55 kod graničnog prijelaza Županja u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Prosvjeduje se i u ostalim slavonskim županijama. Iz Vlade pozivaju na dijalog.

Na svom Facebook profilu gospođa Maria Gagulić javno je objavila fotografije i kratko priopćenje, o tome kako se Slavonci bore za svoju Slavoniju, kao što i pjesma kaže “Inati se Slavonijo”.
Njezinu objavu koja je podijeljena više od 850 puta prenosimo u cijelosti:

“Dobro jutro Hrvatska,dobro jutro Slavonijo. Ovako se tvoj Slavonac bori za tebe i za svoju obitelj. Kažu svi ” dok je Slavonaca bit će i Slavonije”. Čak ima i ona jedna “Inati se Slavonijo”. Oni se inate i kapa do poda zbog toga. Oni čuvaju i nedaju svoje. Možda večina nas ni nezna što se događa u Slavoniji. Možda bi htjeli pomoći ali neznaju. Neznaju da se Slavonac već danima bori za svoje, ne tuđe. Pomozimo im da se čuje za njih, da znaju da nisu sami. Podjeli post… Za Slavoniju i njene Slavonce.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)