Pročelnica Menđel ne može iskoordinirati niti dva zaposlenika?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i gospodarenje obavljaju se poslovi uređenja područja Grada Požege, uređenja građevinskog zemljišta, obavljanje komunalnih djelatnosti, utvrđivanje obveza i naplate komunalnih i sličnih obveza, poslove koji se odnose na gospodarstvo, geodetske poslove, označavanje prostornih jedinica, zaštitu i spašavanje, komunalni red, prometno redarstvo, mjesnu samoupravu (osim izbora za mjesnu samoupravu).”

Ovo je opis ovlasti i dužnosti Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Grada Požege. Pročelnica navedenog Upravnog odjela je Andreja Menđel. O čuvenoj pročelnici smo objavili na desetke članaka, međutim nismo primjetili da se išta promijenilo, štoviše sve više je prijava i mailova od Požežanki i Požežana upućeno na naš redakcijski e-mail koji se većinom direktno dotiču pročelnice Menđel i djelokruga njezinog djelovanja.

Teme kojima se od svog početka bavi portal Požeški.hr su u većini slučajeva komunalni i prometni problemi Grada Požege. Inače, za taj posao je više nego dobro plaćena pročelnica Andreja Menđel, međutim rezultati definitivno izostaju, pa da ne budemo bezobrazni do kraja i kažemo da ih nema.
U gore navedenom opisu dužnosti i ovlasti koje se nalaze u Upravnom odjelu kojim “šefuje” pročelnica Menđel su dva komunalna redara i dva prometna redara.

Što se tiče komunalnih redara, u posljednje vrijeme gotovo da nema pritužbi na njih niti s naše strane niti od strane građanki i građana, vjerojatno jer je jedan dosadašnji komunalni redar dobio pojačanje pa kažu da je u dvoje sve lakše.
Kod prometnih redara to nije slučaj. O njihovom (ne)radu pišemo svako malo, nepropisna i nezakonita parkiranja na svakom kutku grada, a prometnih redara nigdje. Kad bi plaće imali prema broju naplaćenih kazni za primjerice nepropisna parkiranja, vjerujemo da bi oni morali svome poslodavcu platiti za izgubljenu dobit, no kada bi im se plaća obračunavala prema broju ispijenih kava za radnog vremena, vjerujemo da bi s iznosom nadmašili i plaću dr.sc. Željka Glavića, koji je doktor znanosti i gradonačelnik.

Novost u Gradu Požegi je upravo ta da su prometni redari kojih je također tandem, odnosno dvoje, raspoređeni da svatko pokriva jednu smjenu. Do sada u paketu njih dvojica nisu imali bogzna kakve uspjehe, a sada pojedinačno, bojimo se i pomisliti kako će to funkcionirati.
Kada bi prometni redari pokrivali samo Trg Svetog Trojstva odnosno centralni gradski parking, vjerujemo da bi se stvari značajno promijenile. Umjesto da se ispijaju kave i šetaju bez cilja i smisla, ovdje bi mogli i morali uvesti reda, ako ništa drugo, barem zbog toga što za to primaju dobre plaće na račun poreznih obveznika!

Još jedna fotografija iz kolekcije “vjerovali ili ne” nastala je jučer na parkingu i to na mjestu gdje smo ne tako davno prozvali i Gradskog vijećnika i člana Nadzornog odbora Komunalca Miroslava Penavu, no ovaj “gospodin” je uspio nadmašiti i njega. Osim što je parkirao na isto mjesto koje je nepropisno, odnosno nije predviđeno kao parkirno mjesto, iza svog automobila imao je zakačenu i autoprikolicu što je naravno stvaralo problem drugim vozačima za izlazak s parkinga koji su platili. Vozač se maknuo tek nakon nekoliko upozorenja građana koji su bili vidno ljutiti, u tome trenutku je i nastala fotografija.
Da imamo prometne redare ovakve stvari se vjerojatno ne bi događale, ili još bolje rečeno, da imamo pročelnicu koja može iskoordinirati s dva zaposlenika, bilo bi odlično!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *