Prof. dr. sc. Andrea Šimić Klarić i prof. Marija Krip održale srednjoškolcima radionicu o epilepsiji

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Povodom Međunarodnog dana epilepsije i Nacionalnog dana oboljelih od epilepsije, koji se obilježava danas, u Dvorani znanja, Gradske knjižnice Požega održana je radionica “Što mladi znaju o epilepsiji?”.
Radionicu su vodile prof. dr. sc. Andrea Šimić Klarić, neuropedijatar iz Opće županijske bolnice Požega i profesorica na Katedri za pedijatriju Medicinskog fakulteta u Osijeku te psihologinja, prof. Marija Krip, iz Opće županijske bolnice u Požegi.
Na konferenciji su sudjelovali učenici 3. i 4. razreda Gimnazije Požega, Katoličke gimnazije u Požegi i Srednje glazbene škole. Grad Požega u suradnji s Hrvatskom udrugom za epilepsiju, organizira osvjetljavanje zgrada Gradske knjižnice i Glazbene škole u Požegi prigodnom ljubičastom bojom, u znak podrške osobama s epilepsijom i u svrhu podizanja razine svjesnosti o epilepsiji.

“Danas sam ovdje u ulozi organizatora Epilepsy Daya odnosno Međunarodnog dana epilepsije i Nacionalnog dana oboljelih od epilepsije kojim se pokušava podići razina svjesnosti o bolesti i nekako podići kvalitetu tih naših pacijenata. Radionicu ćemo održati naša psihologinja iz Opće županijske bolnice Požega, prof. Marija Krip i ja. Ove godine 26 gradova je uključeno u obilježavanje dana epilepsije, a od prošle godine Grad Požega podržava da je Grad Požega jedan od sudionika. Ono što je tipično za obilježavanje dana epilepsije je osvjetljavanje ljubičastom bojom, koja se inače veže uz epilepsiju, nekih zgrada, znamenitih građevina u gradu, a ove godine odlučili smo se za Gradsku knjižnicu Požega i za Glazbenu školu Požega koje će danas biti osvjetljene tom prigodnom bojom” – rekla je prof.dr.sc. Šimić Klarić.

Osim osvjetljavanja, sad ćemo održati radionicu “Što mladi znaju o epilepsiji?” za učenike 3. i 4. razreda Gimnazije Požega, Katoličke gimnazije u Požegi i Glazbene škole Požega. U svemu ovome skupa ja se zahvaljujem u svoje ime i u ime Hrvatske udruge za epilepsiju, zahvaljujem se kao prvo Gradu Požegi i gradonačelniku dr.sc. Željku Glaviću koji su nas i ove godine ispratili i dali nam podršku u svemu tome” – dodala je prof.dr.sc. Šimić Klarić i zahvalila i ravnateljici Gradske knjižnice Požega Aleksandri Šutalo, ravnateljici Gimnazije Požega dr.sc. Vesni Vlašić, ravnatelju Glazbene škole Požega Alenu Kovačeviću, ravnatelju Opće županijske bolnice Požega dr.sc. Ivanu Vukoji.

Sve pohvale za prof.dr.sc. Andreu Šimić Klarić i prof. Mariju Krip koje su ovom radionicom mladima ukazale na stvari koje do sada nisu znali o epilepsiji i na taj način im podigle svijest o ovoj, kroničnoj bolesti mozga.
U nastavku možete pogledati i dio atmosfere s današnje hvalevrijedne radionice.


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *