Profesionalna edukacija budućih ugostiteljskih djelatnika u Obrtničkoj školi Požega

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Sommelier Hrvatskog sommelierskog kluba Darko Lugarić održao je predavanje za učenike završnih razreda Obrtničke škole Požega smjera turističko-hotelijerski komercijalist. Kvaliteta ugostiteljske usluge temelji se na znanjima dobivenima u školi i zbog toga je važno od početaka raditi na edukaciji i usmjeravanju budućih djelatnika u ugostiteljstvu – objavila je Turistička zajednica Požeško-slavonske županije.

Gostujući predavač Darko Lugarić učenicima je kroz 3 školska sata govorio općenito o ugostiteljskoj profesiji, koje su prednosti njihovih zanimanja i mogućnosti napredovanja, prikazao kulturu stola i odnos prema gostu, koji su standardi posluživanja i za kraj prezentirao profesionalno otvaranje i posluživanje pjenušca i bijelih vina te dekantiranje crnih vina.

Predavanje je održano u sklopu projekta „Zlatna Slavonija Eno&Gastro“ kroz koji se radi na podizanju kvalitete ugostiteljske usluge u Zlatnoj Slavoniji, ali i na prijenosu temeljnih znanja na buduće profesionalce.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)