Profesionalna edukacija budućih ugostiteljskih djelatnika u Obrtničkoj školi Požega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Sommelier Hrvatskog sommelierskog kluba Darko Lugarić održao je predavanje za učenike završnih razreda Obrtničke škole Požega smjera turističko-hotelijerski komercijalist. Kvaliteta ugostiteljske usluge temelji se na znanjima dobivenima u školi i zbog toga je važno od početaka raditi na edukaciji i usmjeravanju budućih djelatnika u ugostiteljstvu – objavila je Turistička zajednica Požeško-slavonske županije.

Gostujući predavač Darko Lugarić učenicima je kroz 3 školska sata govorio općenito o ugostiteljskoj profesiji, koje su prednosti njihovih zanimanja i mogućnosti napredovanja, prikazao kulturu stola i odnos prema gostu, koji su standardi posluživanja i za kraj prezentirao profesionalno otvaranje i posluživanje pjenušca i bijelih vina te dekantiranje crnih vina.

Predavanje je održano u sklopu projekta „Zlatna Slavonija Eno&Gastro“ kroz koji se radi na podizanju kvalitete ugostiteljske usluge u Zlatnoj Slavoniji, ali i na prijenosu temeljnih znanja na buduće profesionalce.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *