Proglašena elementarna nepogoda – preko 50 teško i više od 500 manje oštećenih objekata na području Pleternice

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Kako je i najavljeno protekli tjedan proglašena je elementarna nepogoda za stambene i gospodarske objekte kao i za poljoprivredne površine nastradale u olujnom vjetru.

– Svi stanovnici koji su imali štetu mogu istu i prijaviti u idućih 8 dana u Gradskoj kući svaki dan od 7 do 15 sati, a utorak i srijedu će ured za prijavu štete biti otvoren do 19 sati – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Gruba procjena štete je napravljena te je kao takva dostavljena zajedno sa svim ostalim gradovima županije Vladi Republike Hrvatske. Radi se o preko 50 stambenim objekata čija su krovišta i potkrovlja oštećena u potpunosti te o preko 500 objekata koji imaju manja ili značajna oštećenja. Štete na poljoprivrednim površinama se još evidentiraju no, kako navodi Šarić u razgovoru s poljoprivrednicima potpuna šteta je i tamo nastala u predjelu između naselja Bučje – Brodski Drenovac – Poloje – Ratkovica kao i na ostalim lokacijama na području Pleternice.

– Moram istaknuti kako smo već drugi dan dobili nedvojbenu informaciju oko pomoći u sanaciji od strane Vlade RH, no postupak mora ići svojim tijekom iako vjerujem kako će biti maksimalno ubrzan – dodala je.

Naime, nakon prijave štete povjerenstvo će izaći na teren te procijeniti o kojem iznosu se radi, nakon toga sva se dokumentacija dostavlja Požeško-slavonskoj županiji koja će istu proslijediti prema nadležnim tijelima. Svu potrebnu dokumentaciju možete pronaći prilogu teksta – prenosi Grad Pleternica. Proglašena elementarna nepogoda – preko 50 teško i više od 500 manje oštećenih objekata na području Pleternice

– Tek nakon što sumiramo svu štetu možemo razgovarati o samoj visini odštete koja će biti upućena prema stanovnicima – zaključila je Šarić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *