Promocija monografije – 150 godina Dobrovoljnog vatrogasnog društva Požega

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Promocija monografije u povodu 150 godina postojanja i rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva Požega, održala se u Gradskoj knjižnici Požega – prenosi Grad Požega.

Program promocije moderirala je kustosica Povijesnog odjela Gradskog muzeja Požega Ivana Domanović. Uvodni govor održao je gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić.  Okupljenima se obratio i glavni autor monografije Juraj Zelić, koji je iznio detalje pisanja monografije i ostale dostupne dokumente koji spominju rad i djelo DVD-a Požega. Program je zatvorio predsjednik DVD-a Požega Sebastijan Galiot. 

Gradonačelnik Glavić izjavio je kako vatrogasna društva danas imaju novi značaj u borbi protiv prirodnih nepogoda, te podsjetio sve koliko je DVD Požega pomogao sugrađanima u doba poplava i tuče. Vatrogasci su postali najvažniji faktor u obrani imovine i života ljudi. S ponosom je natuknuo kako su u osnivanju vatrogasnog društva sudjelovali i brojni gradonačelnici Grada Požege koji su na sve načine podržavali rad i aktivnosti društva. Grad Požega je svjestan bitnosti ulaganja u ljude i opremu DVD-a Požega te će nastaviti u svojoj podršci.

„Svim vatrogascima čestitam 150. obljetnicu DVD-a Požega. Autorima zahvaljujem na vrijednom dokumentu. Svima vama u budućnosti želim da nastavite služiti u ovom plemenitom poslu jer na taj način štitite ljude i imovinu grada Požege“ – rekao je gradonačelnik.

Monografija dokumentira bogatu povijest društva i utjecaj vatrogastva na gotovo sve aspekte života u Požegi u proteklih 150. godina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)