Promovirani mladi čuvari prirode Požeško-slavonske županije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Na Sovskom jezeru održana je promocija dvanaeste generacije mladih čuvara prirode Požeško-slavonske županije. U ime Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjem, koja provodi projekt, učenike i nastavnike pozdravio je ravnatelj ustanove Ivica Samarđić – prenosi Požeško-slavonska županija.

– Došli smo do završnog dijela projekta Mladi čuvari prirode koji ima svoju cjelogodišnju priču. Najviše nas raduje što kroz svoje školovanje imate želju naučiti dodatne vrijednosti o biljkama, životinjama i staništima, a naposlijetku i o ovom krajobrazu Sovskog jezera koji je lokacija vaše promocije – rekao je Samarđić.

U sklopu projekta Mladi čuvari prirode koji se provodi od 2012. godine, djelatnici Javne ustanove održali su niz edukativnih predavanja i radionica u školama. Ove školske godine u projektu su sudjelovali učenici šestih razreda Osnovne škole Vladimir Nazor Trenkovo, Osnovne škole Vilima Korajca Kaptol te Osnovne škole Antuna Kanižlića, Osnovne škole Dobriša Cesarić i Katoličke osnovne škole iz Požege.

Osim predavanja na kojima su naučili osnove ponašanja i orijentacije u prirodi te posebnosti ekosustava i vrsta zastupljenih na području Požeško-slavonske županije, učenici su imali priliku sudjelovati na terenskim radionicama i naučiti više o živom svijetu koji ih okružuje.

Nakon upoznavanja s prirodom u okolici Sovskog jezera i edukativne društvene igre u kojoj su najviše znanja i sreće imali učenici Osnovne škole Dobriše Cesarića, zaslužene diplome mladim čuvarima prirode uručili su zamjenik županice Ferdinand Troha, načelnik Općine Čaglin Dalibor Bardač i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Mato Matijević.

– Drago mi je da o ovom projektu možemo govoriti kao o projektu koji ima dugogodišnju tradiciju jer se kroz njega naši učenici upoznaju s prirodom, vrijednostima života u prirodi i nužnosti očuvanja i zaštite okoliša. Svima vama koji ste ovdje čestitam na potvrdama koje ste zaslužili kao mladi čuvari i neka to ne bude kraj vašeg prijateljstva s prirodom. Stečena znanja primjenjujte i dalje u životu, a tako ćete zasigurno biti primjer i starijima od sebe – rekao je Ferdinand Troha, zamjenik županice Požeško-slavonske županije.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *