Proslavljeni planinski i gorski vodič Franjo Kmet održao predavanje u Požegi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Sinoć je u organizaciji Hrvatskog planinarskog društva “Gojzerica” iz Požege održano zanimljivo predavanje proslavljenog planinskog i gorskog vodiča Franje Kmeta, inače porijeklom iz Slavonskog Broda, ali sa Zagrebačkom adresom. Alpinist Kmet, održao je predavanje o usponu na Denali, najviši vrh Sjeverne Amerike, a taj uspjeh ostvario je zajedno sa Stipom Božićem i Marijom Čelinićem, proslavljenim hrvatskim alpinistima. Osim ovog vrha Franjo se popeo na mnoge vrhove u Europi, Africi, J. Americi i Aziji te ne zaostaje mnogo za najpoznatijim hrvatskim alpinistima i visokogorcima. Pun je iskustava, znanja i cijeli svoj život je posvetio planinama.
Profesionalni školovani planinski i gorski vodič s licencom Saveza Gorskih Vodiča Hrvatske i međunarodnom UIMLA licencom – International Mountain Leader .
Voditelj planinarskih škola, visokogorskih tečajeva, sportsko-penjačkih tečajeva, ledenjačkih tečajeva…prenosioc znanja i iskustava.
Voditelj i organizator uspona, trekinga, planinarskih izleta diljem Europe, Nepala..svijeta..
Poznavaoc planinarske, alpinističke, penjačke i outdoor opreme, savjetnik pri kupnji planinarske opreme
Organizator team building treninga za tvrtke kroz planinarske izlete, sportskog penjanja..
U planinarskim društvima preko 15 godina vodio nebrojeno izleta i uspona . Ispenjao mnoge vrhove u Alpama Slovenije, Austrije, Italije, Švicarske, Francuske, Njemačke, Argentine, SAD, Nepal….Mont Blanc, Gran Paradiso; Grossglockner, masiv Monte Rose, Liskam, Castor, Weissmeis, Grossvenediger, Lobuche East 6119 m, Kilimanjaro 5895 m – 4 puta, Aconcagua 6962 m, Elbrus 5642 m – 2 puta, Denali 6194 m, Island peak 6189 m…
Prošao trekinge u Patagoniji Argentine i Čilea, prošao Tajland, Kambodžu, Vijetnam, Laos, Cipar, ispenjao mnoge vrhove BiH, Crne Gore, Makedonije, Grčke, Rumunjske, Bugarske, Slovenija je najčešća destinacija..
Voditelj rekreativnog kondicijskog treninga u park šumi Jelenovac u Zagrebu.
Biciklistički vodič i motivator u aktivnom kretanju u prirodi.
Požežanke i Požežani nazočni na predavanju, sinoć su imali priliku čuti brojne zanimljivosti i informacije koje će i sami moći primijeniti vlastitim pohodima na brda i planine.
Svaka pohvala HPD Gojzerica i predsjedniku Višeslavu Turkoviću na dovođenju takvog čovjeka u naš grad!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *