Proveden preventivni program „Mogu ako hoću“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Policijsku upravu i Policijsku postaju Pakrac u sklopu ovog programa je posjetilo 295 učenika četvrtih razreda osnovnih škola s područja PU požeško-slavonske

Tijekom mjeseca svibnja i lipnja 2022. policijski službenici za prevenciju su zajedno s policijskim službenicima OKC-a, Policijskom postajom Požega, Interventnom jedinicom policije Požega i predstavnicima Obiteljskog centra Požeško-slavonske županije proveli preventivni program „Zajedno više možemo“ i to prve komponente navedenog programa „Mogu ako hoću“ (MAH-1).

Preventivne aktivnosti su bile usmjerene prema učenicima četvrtih razreda osnovnih škola koji su u pratnji učitelja i kontakt-policajca organizirano dolazili u prostorije Policijske uprave i Policijske postaje Pakrac gdje su se upoznavali s radnim okruženjem i načinom rada policije.

U okviru programa učenici su se kroz interaktivni pristup upoznali sa zaštitnom ulogom policije i načinima na koji se mogu obratiti za pomoć te se educirali o samozaštitnom ponašanju u slučajevima pronalaska predmeta vezanih uz drogu, slučajevima nasilja, vandalizma i drugih društveno neprihvatljivih ponašanja.

Također su sa svojim kontakt policajcem obišli i prostorije u Policijskoj upravi i Policijskoj postaji Pakrac gdje su im policijski službenici Interventne jedinice policije prezentirali dio tehnike i opreme kojom se koriste prilikom obavljanja posla. Policijski službenici kriminalističke policije su prezentirali opremu za daktiloskopiranje, dok su policijski službenici OKC-a omogućili razgledavanje prostorija dežurstva i prostorija za zadržavanje, a policijski službenici Policijske postaje Požega razgledavanje policijske opreme (vozila i dr.) u dvorištu Policijske uprave.

Policijsku upravu i Policijsku postaju Pakrac u sklopu ovog programa je posjetilo 295 učenika četvrtih razreda osnovnih škola s područja PU požeško-slavonske.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *