Provedena je edukacija policijskih službenika PU i PP Požega u sklopu preventivnog projekta „Siguran lov“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

U nedjelju 30. siječnja u mjesta Bzenica u prostorijama lovačkog društva „Šljuka“ iz Pleternice u sklopu preventivnog projekta „Siguran lov“ održana je edukacija za lovce navedenog lovačkog društva.

U uvodnom izlaganju prisutne je pozdravio predsjednik lovačkog društva „Šljuka“ Damir Arambašić  te  zahvalio na posjetu predstavnicima MUP-a i Lovačkog saveza i  istaknuo da se lovačko društvo i njegovi članovi  pridržavaju Zakonskih i pod zakonskih odredbi o lovu i  drugih odredbi vezanih za postupanja i nošenje oružja, ali da je svaka edukacija potrebna i pohvalna, posebice kada se radi o oružju.

Predsjednik Lovačkog saveza požeško-slavonske županije Branko Bertelović također je pozdravio prisutne i zahvalio predstavnicima policije na zajedničkom projektu. Potom ih je upoznao sa sadržajem i ciljevima preventivnog projekta „Siguran lov“ kojeg Lovački savez partnerski provodi s PU požeško-slavonskom te predstavio zajednički izrađene tiskane materijale te da je cilj edukacije  podizanje razine sigurnosti u lovu i osiguranje zakonskih preduvjeta za organizaciju i provedbu lova.

Policijski službenik Ante Bajić je prisutne lovce upoznao s četiri osnovna pravila (preporuke) za rukovanje vatrenim oružjem (M.O.N.C) i pravilnim postupanjem s oružjem u lovu te pri tome iznio pokazatelje vezane za stradavanje u lovu na području RH od početka ove godine te ranija specifična stradavanja zabilježena na našem području uz preporuke kako da do istih ne dolazi. Policijski službenici i predsjednik saveza i društva prisutnima su govorili o pojavnim oblicima kaznenih djela i prekršaja vezanim za lov.

Nadalje, u srijedu 2. veljače  u prostorijama Lovačkog saveza požeško-slavonske županije u Požegi, podpredsjednik Lovačkog saveza Denis Milošević  uz nazočnost predsjednika Lovačkog saveza Branka Bertelovića proveo je edukaciju policijskih službenika PU i PP Požega u sklopu preventivnog projekta „Siguran lov“.

Teme edukacije su bile primjena zakonskih i pod zakonskih odredbi kojima je regulirano sudjelovanje u lovu s naglaskom na potrebnu dokumentaciju koju lovci prilikom lova i prijevoza divljači moraju posjedovati i kako izvršiti nadzor poštivanja istih.

Uz navedeno, ukazano je i na nadležnost pojedinih subjekata za zaštitu i zbrinjavanje divljači, posebice na područjima gdje se ne mogu ustanovljavati lovišta i gdje su  za postupanje nadležne gradovi i općine.

Prilikom predavanja nastojalo se i senzibilizirati policijske službenike u pogledu problematike suzbijanja nezakonitih aktivnosti vezanih za divljač i važnost djelovanja svih subjekata u zaštiti i očuvanju ravnoteže u prirodi.

Navedene aktivnosti bit će provedene i za službenike PP Pletetnica, PP Pakrac i IJP Kutjevo.

Prenosi PU požeško-slavonska.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika