PU požeško-slavonska održala edukacije učenicima osnovnih škola Kutjeva i Pakraca

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Edukacijama i prigodnim radionicama, PU požeško-slavonska, Osnovna škola braće Radić iz Pakraca i Osnovna škola Zdenka Turković iz Kutjeva obilježili su ovogodišnji Dan sigurnijeg interneta.

Dan sigurnijeg Interneta, jedan je od važnih dana u kalendaru informacijske sigurnosti, a obilježava se svake godine drugog dana u drugom tjednu veljače.

Prilika je to da se podsjetimo zašto je dobro biti informiran kako bismo izbjegli sve oblike internetskih prijevara te drugih zlouporaba i nedopuštenih radnji putem interneta, a posebice onih kada su u pitanju djeca.

PU požeško-slavonska je tijekom mjeseca siječnja i veljače, u suradnji s OŠ Braće Radić iz Pakraca i OŠ Zdenka Turković iz Kutjeva organizirala prigodne radionice i edukacije za učenike šestih, sedmih i osmih razreda s temom vršnjačkog nasilja putem Interneta, odnosno korištenja mobitela, društvenih mreža i ostalih komunikacijskih sredstava na siguran način. Edukaciju su proveli kontakt policajka PP Pleternica Dragana Marinović Peula, kontakt policajac PP Pakrac Darko Major i policijski službenik za prevenciju PU požeško-slavonske Goran Matijević.

Tijekom predavanja učenicima je ukazano na opasnosti s kojima se mogu susresti prigodom korištenja društvenih mreža i aplikacija, a sve kako bi se smanjila opasnost činjenja kaznenih djela putem Interneta na štetu djece, te ujedno i preveniralo vršnjačko nasilje. Istovremeno, kroz temu sigurnog sudjelovanja u virtualnom svijetu obrađen je i dio preventivnog programa „Živim život bez nasilja“. Za napomenuti je da su edukacije održane u sklopu širih aktivnosti na planu prevencije i radu s djecom koje PU požeško-slavonska provodi kontinuirano kroz čitavu godinu.

Inicijativa obilježavanja Dana sigurnijeg interneta pokrenuta je 2004. godine, a provodi se u više od 140 zemalja s ciljem promicanja i poticanja sigurnijeg i odgovornijeg korištenja tehnologije i mobilnih uređaja među djecom, mladima, ali i odraslima. Internetske sadržaje možemo stvarati svi, a pitanje kojim se moramo pozabaviti je stvaramo li ih s ciljem unaprjeđenja društvene svijesti, razmjene znanja i ideja i stvaranja novih partnerstava. Zajednička nam je zadaća stvarati odgovorno i sigurno online okruženje za sve.

Prenosi PU požeško-slavonska.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *