Pun pogodak i totalni promašaj?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić 1. rujna 2021. godine donosi Rješenje o imenovanju Andreje Menđel za pročelnicu Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Grada Požege.
Svega tjedan dana kasnije, točnije 8. rujna 2021. godine gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić donosi Rješenje o imenovanju Maje Petrović za pročelnicu Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege.
Oba Rješenja postala su izvršna 15. rujna 2021. godine.

Danas je 20. lipnja 2022. godine te smo odlučili napraviti usporedbu ove dvije pročelnice i ukratko, onim manje upućenima prikazati situaciju i viđenje, kako od djelatnika, tako i od samih građanki i građana. Obje pročelnice su relativno jako mlade i za obje je ovo bilo svojevrsno “vatreno krštenje” no jedna se uspjela izdići i ovladati svojom zadaćom, druga je na žalost ostala na istoj razini kao i kad je imenovana na istu funkciju.
Obje pročelnice su prilikom imenovanja “etiketirane” od strane puka, jedna kao nećakinja jednog dugogodišnjeg političkog moćnika, a druga kao kćerka gradonačelnikovog prijatelja.
S obzirom na to da je Požega zaista mala sredina i da je svatko nekome kum, prijatelj, rođak ili poznanik, svi bi u svemu mogli tražiti manu, no krenimo s usporedbom.

Pročelnica Andreja Menđel, jedna je od aktualnijih tema portala Požeški.hr i kako stvari stoje, ostat će to još jedan duži period. Kako doznajemo od nekolicine djelatnika Gradske uprave, pročelnica je sve samo ne voljena od većine kolega i zaposlenika. Izađemo li izvan Gradske uprave stanje nije ništa bolje, nego upravo suprotno, puno je gore.
Građanke i građani su ljutiti jer dotična pročelnica “ne doživljava” nikoga nego si je “bitna i važna”. Zaboravlja pročelnica Menđel da ne baš malenu plaću za naša primanja svaki mjesec dobiva od novca poreznih obveznika (to su oni ljudi na ulici koje ne pozdravlja).
Kako smo naveli da je gospođa Menđel nezasitna tema portala Požeški.hr i da će to vjerojatno još dugo ostati, to smo zaista i mislili.

Objašnjenje: Početak rada portala Požeški.hr zasnovan je na prozivkama nadležnima zbog nebrige i nerada prema Požežankama i Požežanima, ali i prema žiteljima čitave Požeško-slavonske županije. Najveći teret tada, pao je upravo na gradonačelnika Glavića, kojeg smo na dnevnoj bazi prozivali za probleme komunalne naravi kojim se bavimo i danas. Kako je na početku bilo “miješanje karata” oko zaposlenika i pročelničkih pozicija, gradonačelnik se sam uhvatio u koštac s prozivkama. Nije se pravio glup, nije bio bahat i nezainteresiran, nije okretao glavu od članaka kojima smo ukazivali na probleme. Sve probleme je u najkraćem mogućem roku išao sam na terenu provjeriti i u još kraćem vremenu je probleme sanirao. Ukratko, stvari u Požegi su počele funkcionirati, mi članak s problemom, gradonačelnik još brže sanira ono što stvara probleme građankama i građanima.

Kakvo je stanje sada?
Mi pišemo o komunalnim problemima, komunalni problemi i dalje ostaju jer ih nitko ne doživljava i ne rješava. Budimo precizniji, nije da nitko ne doživljava nego ne doživljava onaj tko je za to dobro plaćen a to je pročelnica Menđel. Od svih problema koje smo do sad pisali, čak je sanirana jedna “rupa” u Trenkovoj Ulici u Požegi. “Brzinom” koje se stvari rješavaju pod “palicom” pročelnice Menđel, ne bi se posramio niti Puž (čitaj životinja).
S obzirom na to da je pročelnica Menđel magistrica građevine, što je jedan od težih fakulteta, realni moramo biti da zasigurno nije neinteligentna, baš naprotiv, no je li u pitanju lijenost, nezainteresiranost ili nesposobnost, na žalost nam i dalje nije poznato.
Bilo kako bilo, pročelnica Menđel za sad dobiva titulu “totalni promašaj”.

Titulu broj dva smo oslovili s nazivom “Pun pogodak”. Titulu dodjeljujemo pročelnici Maji Petrović.
Zašto?
Imenovanje pročelnice Petrović bila je jedna od aktualnijih i glasnijih tema svih kava u našoj predivnoj Požegi. Etiketiranje i podcjenjivanje da je na poziciju imenovana zbog prijateljstva njezinog oca i gradonačelnika doživjele su skroz drukčiji ishod od očekivanog. Pročelnica Petrović se poput gradonačelnika, odmah po imenovanju uhvatila u “koštac” s problemima i obvezama.
Podsjetimo, tadašnja direktorica Turističke zajednice Grada Požege Silvija Podoljak zbog katastrofalnih rezultata na koje smo ukazivali, podnijela je ostavku. Uz svoj posao, čitavo vodstvo Turističke zajednice Požege preuzela je na sebe gospođa Petrović uz asistenciju nekoliko ljudi, među kojima bi spomenuli i novoizabranu direktoricu Turističke zajednice Grada Požege Mirnu Šimunović Svobodu i djelatnika Turističke zajednice Grada Požege Zvonka Šimića.
Pod vodstvom pročelnice Petrović i financijsku i logističku pomoć i podršku gradonačelnika Glavića, Požega je imala jedno od najljepših Grgureva i Dana Grada Požege ikad. Tisuće su uživali i taj događaj će biti zasigurno teško nadmašiti, sportskim žargonom “ljestvica je visoko postavljena”.
Isto tako, pročelnica Petrović uvijek je dostupna kako kolegama tako i Požežankama i Požežanima, ne drži glavu u oblacima nego će svakoga pozdraviti i sa svakim porazgovarati, za razliku od nekih. Za razliku od svoje kolegice pročelnica Petrović je između ostalog i vrlo dobro posložila prioritete u rješavanju problema građanki i građana.

Ukratko, jedna pročelnica samo treba nastaviti kao i do sada, a to je pročelnica Maja Petrović, dok pročelnica Andreja Menđel ima jako puno posla, ako želi izgubiti titulu koja joj je upravo neslavno pripala.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *