Pune ruke posla za policiju: Nekoliko pijanih zaustavljeno i kažnjeno

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

U subotu 6. svibnja 2023. oko 15 sati u Požegi u Osječkoj ulici, 42-godišnji vozač koji je za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i pod utjecajem alkohola od 1,27 promila upravljao je osobnim automobilom marke „Volkswagen“, bjelovarskih registarskih oznaka, pretjecao je kolonu vozila na punoj crti. Tom prilikom udario je prednjim desnim dijelom vozila u zadnji lijevi dio osobnog automobila marke „Audi“, požeških registarskih oznaka, kojim je upravljala 65-godišnjakinja koja je skretala na kolni ulaz. Također je utvrđeno da 42-godišnjak za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas te da se kretao brzinom od 83km/h gdje je ograničenje brzine 50km/h.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 42-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U nedjelju 7. svibnja 2023. oko 0.05 sati u Požegi u Zagrebačkoj ulici, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili moped marke „Jinlung“, požeških registarskih oznaka, kojemu je isteklo važenje prometne dozvole, a kojim je pod utjecajem alkohola od 2,01 promila upravljao 43-godišnjak. Također je utvrđeno da 43-godišnjak za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosnu kacigu i da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se utvrdio njegov identitet.

Nešto kasnije, oko 0.30 sati u Požegi u Ulici Hrvatskih branitelja, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „BMW“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,73 promila upravljao 42-godišnjak. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se utvrdio njegov identitet.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja oba vozača su smještena u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njih slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)