Punjena pureća prsa u umaku od gljiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Pripremite:

– 50 dag purećih prsa
– 15 dag šunke
– 10 dag sira
– 5 dag pršuta
– 5 dag kiselih krastavaca (sitno narezanih)
– 50 dag šampinjona
– 1 jušna žlica senfa
– 500 ml vrhnja za kuhanje
– vegeta
– sol
– papar

Priprema:

Pureća prsa narežite da dobijete odreske, prekrijte prozirnom folijom i s batom za meso dobro ih istucite da budu tanki.

U posudi napravite nadjev od naribane šunke, naribanog sira, pršuta narezanog na trakice i kiselih krastavaca te sve zajedno dobro izmiješajte. Napunite odreske sa smjesom te ih zarolajte. Krajeve zatvorite čačkalicama.

Odreske ispecite na tavi te ih stavite na toplo. Na masnoći na kojoj ste pekli puretinu izdinstajte šampinjone. Nakon što ispari sva voda, posolite ih, popaprite, dodajte malo vegete, senfa i vrhnje za kuhanje. Sve zajedno kuhajte još 10 minuta.

Odreske prelijte umakom i poslužite uz njoke i povrće po želji.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika