Radni posjet županice Jozić Pakracu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Županica Antonija Jozić danas je sa svojim suradnicima posjetila Pakrac te s članovima Upravnog vijeća i ravnateljicom Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana, kao i sa ravnateljima pakračke srednje i osnovne škole i gradonačelnicom Anamarijom Blažević u gradskoj upravi održala radne sastanke.

Županicu i gradonačelnicu Blažević u pakračkoj bolnici dočekali su ravnateljica Marina Major, Davor Huška, ravnatelj Uprave za financijske i informacijske sustave u Ministarstvu regionalnog razvoja te članovi Upravnog vijeća, a nakon sastanka u bolnici županica je posjetila pakračku srednju i osnovnu školu gdje se razgovaralo o prioritetima koji se tiču ulaganja, ali i razmišljanjima i mogućnostima o budućim  investicijama.

U Srednjoj školi Pakrac županicu je dočekala zamjenica ravnatelja Ljiljana Rupena Kelemen koja ju je upoznala s funkcioniranjem škole i sa svim zanimanjima koje škola nudi te je istaknula kako je škola dobro opremljena, ali kako je problem prostorna ograničenost u smislu nemogućnosti održavanja nastave ili predavanja većem broju učenika. Gradonačelnica Blažević istaknula je kako Grad planira u bivšoj upravnoj zgradi nekadašnjeg „Papuka“ otvoriti digitalni inovacijski centar gdje bi Srednja škola Pakrac bila nositelj izvanškolskog obrazovanja.

U Osnovnoj školi braće Radić koja broji oko 590 učenika županicu je dočekala ravnateljica Sanja Delač te ju upoznala s raznim projektima koje provode istaknuvši kako su u matičnoj školi, uključujući i područne, sva djeca u jednosmjenskoj nastavi te kako su sve škole su informatizirane.

„Želja mi je bila, a to ću raditi kroz cijeli mandat, biti na terenu i biti prisutna što više i u gradovima i u općinama, a posebice u ustanovama kojima je osnivač Županija. Svima koji obnašamo funkcije cilj nam je kvalitetna zdravstvena skrb te odgoj i obrazovanje, stoga ovo nije prvi već jedan u nizu posjeta gradu Pakracu. Čestitam svim ravnateljima koje smo danas posjetili na svemu što su dosada radili, kao i na budućim projektima koje planiraju. Izazova je puno, svjesni smo ih, ali imamo prilike kroz europske fondove i ljude koji su voljni raditi promjene.“ – rekla je županica Antonija Jozić te istaknula kako današnji posjet ocjenjuje izuzetno optimističnim i uspješnim.

Posjet županice završio je sastankom u gradskoj upravi s gradonačelnicom Blažević gdje se razgovaralo o zajedničkom projektu „Svijet graševine“ odnosno budućoj obnovi Spahijskog podruma kao i budućim planovima oko obnove i namjene Trenkovog dvorca. „Županica je upoznata sa svim projektima koje provodimo, ali istovremeno i surađujemo na mnogima. Htjeli smo prezentirati neke naše potrebe, a posebno mi je drago što se županica danas mogla uvjeriti da se u Pakracu puno radi, a posebno činjenicu da smo orijentirani na europske projekte jer smo svjesni da se novac treba povući tamo gdje ga ima da bismo, u ovom slučaju zdravstvenu skrb i obrazovanje, mogli podići na još jednu višu razinu.“ – rekla je gradonačelnica Anamarija Blažević.

Izvor tekst i foto: pakrackilist.hr i PSŽ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika