Radovi na rekonstrukciji Ulice Franje Thauzyja napreduju prema planu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Grada Požege Andreja Menđel održala je dana 20. travnja koordinacijski radni sastanak na temu tijeka radova u Ulici Franje Thauzyja u Požegi. Podsjetimo, u ožujku su započeli sveobuhvatni radovi na rekonstrukciji Ulice Franje Thauzyja, u kojima sudjeluju Grad Požega, Tekija d.o.o. i HEP-a.

Trenutno je u fazi izvođenje radova na rekonstrukciji kanalizacijske mreže, koje je planirano dovršiti do kraja ovoga mjeseca, nakon čijeg će se dovršetka ostvariti uvjeti za pristupanje polaganju elektroenergetskim kabelima, kao i radovima na rekonstrukciji vodovodne mreže. Kada je riječ o kanalizacijskoj mreži, postojeća mreža izvedena je 1928. godine, a sada će se rekonstruirati 125 m mreže promjera 400 mm. Postojeća vodovodna mreža izgrađena je 1964. godine i zamijenit će se novom u duljini od 130 m promjera 225 mm i 110 mm. Prilikom rekonstrukcije vodovodne i kanalizacijske mreže izvest će se i novi kućni priključci.

Po završetku gore navedenih radova, pristupit će se rekonstrukciji pješačke površine u dužini od 103,43 m, od Ulice Kamenita vrata pa sve do Trga svete Terezije Avilske, u punoj širini koridora, odnosno od granice do granice građevne čestice. Postojeći završni sloj asfalta, koji je u izrazito lošem stanju, će se ukloniti s kompletnim slojevima do posteljice te će se izvesti novi sistem oborinske odvodnje. Pješački prijelaz na početku zahvata prilagodit će se osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću upuštanjem rubnjaka i izvedbom taktilnih traka (zaustavljanje). Planirani završetak svih radova je do konca mjeseca lipnja – prenosi Grad Požega.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *