Radovi na rekonstrukciji Ulice Franje Thauzyja ulaze u svoju posljednju fazu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Radovi na rekonstrukciji Ulice Franje Thauzyja ulaze u svoju završnu fazu. Nakon što su završeni radovi Tekije d.o.o. na rekonstrukciji kanalizacijske i vodovodne mreže te tvrtke HEP d.d. na polaganju elektroenergetskih kablova, pristupilo se završnoj fazi radova na rekonstrukciji pješačke površine, koja je u nadleštvu Grada Požege.

Trenutno se radi na postavljanju rubnjaka, nakon čega će uslijediti priprema podloge za asfaltiranje, a potom i iscrtavanje parkiranih mjesta, postavljanje prometnih znakova, iscrtavanje horizontalne signalizacije, postavljanje javne rasvjete i uređenje zelenih površina. Rekonstruira se 103,43 metra navedene ulice, od Ulice Kamenita vrata pa sve do Trga svete Terezije Avilske, u punoj širini koridora, odnosno od granice do granice građevne čestice.
Pješački prijelaz na početku zahvata prilagodit će se osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću upuštanjem rubnjaka i izvedbom taktilnih polja upozorenja čepaste strukture od betonskih ploča debljine 8 cm skladu s važećim Pravilnikom o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti te važećim hrvatskim normama koje reguliraju te područje.

Završetak radova predviđen je do kraja lipnja, a izvodi ih tvrtka Ceste Požega d.o.o.
Ukupna vrijednost građevinskih radova iznosi 550.818,98 kn (s PDV-om).

Teren su danas obišli i gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić s pročelnicom Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Andrejom Menđel – prenosi Grad Požega.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika