Raskinut ugovor s izvođačem radova za Aglomeraciju Pleternica – Započela sanacija cestovne infrastrukture

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Tekija, koja je naručitelj radova, je raskinula ugovor sa izvođačem radova na izgradnji sustava odvodnje koji se odnosi na izgradnju mreže.
Samim time su i stvoreni uvjeti za pokretanje sanacije oštećenih kolnika nastale prilikom izvođenja radova – prenosi Grad Pleternica.

– Dugo vremena smo čekali epilog na tom projektu, nažalost projekt je velike vrijednosti i raskid takvih ugovora nije jednostavan niti brz. Bili bismo sretniji da je sve išlo svojim tijekom, no nažalost došlo je do raskida ugovora i u vremenu ispred nas će doći do raspisivanja novog natječaja – istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

S obzirom na brojna oštećenja koja su nastala na cestovnoj infrastrukturi izvođač radova je imao obavezu iste i sanirati, a Anto Bekić, direktor Tekije pojašnjava kako nitko osim ugovorenog izvođača radova nije mogao sanirati oštećenja dok god je ugovor bio važeći.

– Moram zahvaliti svima na strpljenju i zamoliti za još malo strpljenja dok se ne izvedu svi radovi. Trenutačno se saniraju nužna oštećenja asfaltnog kolnika u naseljima Gradac i Novoselci koja su opasna za prometovanje. Paralelno s ovim aktivnostima, u pripremi je nova javna nabava za izbor novog izvođača radova koji će imati obvezu kompletnog završetka radova na sustavu odvodnje, odnosno aglomeraciji Pleternica (mreža) – rekao je Bekić.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)