RASPISAN NATJEČAJ: Neslužbeno doznajemo, Grgiću čak tri protukandidata za šefa policije

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Jučer je na službenim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova objavljen natječaj pod nazivom “Interni oglas za imenovanje rukovodećeg policijskog službenika/ce u Ministarstvu unutarnjih poslova na radno mjesto načelnik/ca policijske uprave”. Interni oglas za izbor prvog čovjeka Požeško-slavonske policije raspisan je iz razloga što aktualnom načelniku PU požeško-slavonske Željku Grgiću s 2. studenim 2022. godine ističe petogodišnji mandat.

Da bi se netko kandidirao za mjesto načelnika PU požeško-slavonske, mora zadovoljiti sljedeće uvijete:
– završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili visoka stručna sprema
– najmanje 15 godina radnog iskustva u obavljanju policijskih poslova, od čega najmanje 10 godina na rukovodećim policijskim poslovima
– područje društvenih, humanističkih, prirodnih, tehničkih, biotehničkih znanosti, umjetničko područje i područje biomedicine i zdravstva ili interdisciplinarna područja znanosti i umjetnosti
– položeno i stečeno osobno policijsko zvanje policijski savjetnik ili glavni policijski savjetnik

Kako neslužbeno doznajemo, za šefa PU požeško-slavonske bit će čak tri prijave uz aktualnog načelnika Željka Grgića. Svih troje su hrvatski branitelji i dugogodišnji djelatnici MUP-a. Nameće se i pitanje hoće li se na natječaj javiti i netko “sa strane” i postati novi načelnik/ca ili će načelnik biti netko iz naše uprave.
Isto tako, ostaje vidjeti hoće li Željko Grgić ponovno dobiti povjerenje Zagreba bez obzira na razne prijave, na razne probleme unutar uprave i na brojne članke nacionalnih portala.
Kroz brojne upite i razgovore s Požežankama i Požežanima, dobili smo dojam da građani očekuju novu osobu na čelnoj poziciji PU požeško – slavonske, a hoće li ga dobiti, tek ostaje za vidjeti. Nakon isteka osam dana od raspisanog natječaja, objavit ćemo imena svih kandidata.
U nastavku možete vidjeti i ostatak sadržaja iz natječaja. Za kraj možemo reći, natječaj je raspisan, kandidata ne nedostaje, tako da “igre mogu početi”..


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)