Raspisan natječaj za dodjelu 20 stipendija Požeško-slavonske županije za akademsku godinu 2023./2024.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Raspisan je Natječaj za dodjelu stipendije Požeško-slavonske županije za akademsku godinu 2023./2024. studentima s područja Požeško-slavonske županije. Sredstvima koja su osigurana u proračunu stipendirat će se ukupno 20 studenata i to u tri kategorije – prenosi Požeško-slavonska županija.

– I ove akademske godine nastavljamo s poticanjem izvrsnosti studenata s područja Požeško-slavonske županije. U proračunu su sredstva osigurana za ukupno dvadeset stipendija gdje je naglasak ponovno stavljen na deficitarna zanimanja za koja je predviđen nešto viši iznos. Ovakvim modelom želimo potaknuli i svojevrsno nagradili kadar koji nedostaje u institucijama i pravnim osobama na području županije kako bi se naši studenti po završetku studija vratili živjeti i raditi u svoje mjesto – rekla je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije.

Prva kategorija stipendija usmjerena je studentima koji po završetku studija stječu akademski naziv dr. med., odnosno budućim liječnicima. U kategoriji je predviđeno stipendiranje pet studenata u mjesečnom iznosu od 400,00 eura.

Drugom kategorijom obuhvaćena su deficitarna zanimanja iz STEM područja matematike i fizike. Studenti koji po završetku studija stječu akademske nazive mag. edukacije/mag. matematike i mag. edukacije/mag. fizike mogu ostvariti stipendije u iznosu 230,00 eura te je također predviđeno stipendiranje pet studenata.

Za sve ostale studijske programe predviđeno je deset stipendija u mjesečnom iznosu od 150,00 eura.

Korištenje stipendije odobrava se korisnicima u razdoblju od 1. listopada do 30. srpnja u akademskoj godini 2023./2024., u obliku 10 mjesečnih anuiteta, a u razdoblju do upisa apsolventske godine, odnosno do završetka redovitog studija.

Prijave na natječaj dostavljaju se putem Sustava za upravljanje natječajima i provedbom projekata E-prijave.

Rok za podnošenje prijave je 15 dana od dana objave natječaja, odnosno od 26. listopada 2023. do 10. studenog 2023. u 23:59 sati.

Natječaj za dodjelu stipendije Požeško-slavonske županije za akademsku godinu 2023./2024. studentima s područja Požeško-slavonske županije dostupan je ovdje.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)