Ravnateljica požeške knjižnice prijateljici dodijelila posao?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Prema mišljenju brojnih sugrađanki i sugrađana, Požega je grad slučaj i to nije ništa novo, tako je već godinama. Sve ono što je loše i što se ponekad teško može i zamisliti, u Požegi se događa. I ne prestaje. Samo ispod površine izlazi na vidjelo.
Kako jedan mladi čovjek ili jedna mlada žena mogu uspjeti u Požegi?
Pa nikako, naravno, ako nemaš “štelu” ili “rođaka”. Podobni su osigurani, a većinom oni inteligentniji i sposobniji su na autobusnim kolodvorima u odlascima za boljim životom, u veće gradove diljem Lijepe naše, ali na još veću žalost i izvan granica Domovine.

Ravnateljica u trećem mandatu Gradske knjižnice Požega je Aleksandra Šutalo. Nekima dobra, nekima baš i ne. Primjerice vlasnici novoosnovanog obrta Kreator Media Dori Jurić, ravnateljica je više nego dobra i uz takvu ravnateljicu nema potrebe razmišljati za odlaskom bilo gdje. Bolje upućeniji tvrde da se radi o jako dobrim prijateljicama, no za isto nismo dobili potvrdu od ravnateljice Šutalo, no isto nije niti opovrgnuto.

O čemu se radi ovdje?
Naime, novoosnovani obrt mlade poduzetnice Dore Jurić, pod nazivom Kreator Media, putem javne nabave (laicima lakše rečeno, bez natječaja (Zakonski dopušteno)) dobila je posao od Gradske knjižnice Požega u Projektu “ČITAM”. Ovim ugovorom, dogovoreno je da će obrt Kreator Media za Gradsku knjižnicu kroz pet mjeseci obavljati posao “Oglašavanja na društvenim mrežama” i to za iznos od 10.000,00 kuna (čitaj deset tisuća kuna) što ispada dvije tisuće kuna mjesečno.
Ako uzmemo u obzir o kojem se obimu posla radi i koji su “troškovi” u pitanju, radi se o jako lijepoj zaradi, a naročito kad ste novoosnovani obrt bez ikakvih referenci za obavljanje tog posla. Da stvar bude još bolja, a vidljivo je i u samom ugovoru, ugovor je sklopljen prema ponudi Izvršitelja (obrta Kreator Media) broj 0002-2022.
Kako bi dočarali broj 0002-2022, to je tek druga poslana ponuda s obrta Kreator Media i odmah je kvaliteta i stručnost prepoznata u očima ravnateljice Aleksandre Šutalo.
Ponuda je poslana 6. listopada 2022. godine a za ugovor se nije čekalo dugo, potpisan je već 10. listopada 2022. godine.
Dok se neki godinama bore da bi stekli bilo kakav status u marketinškom svijetu, dok neki šalju stotine i tisuće ponuda i ponuda da bi im se možda jedna prihvatila, neki su očito rođeni pod sretnom zvijezdom pa im sve lakše ide. Ili bi trebali poslušati bolje upućene i zapitati se je li stvarno ravnateljica svojoj prijateljici dodijelila posao na novoosnovani obrt bez ikakvih referenci, kako bi lakše krenula u posao i svijet poduzetništva i marketinga.
Ovdje se osuditi ne može mladu poduzetnicu, nije sama sebi dodijelila posao, i vjerojatno će posao odraditi u želji i dokazivanju bolje nego netko drugi, ali je za svaku osudu ono što je napravila ravnateljica Šutalo koja se očito zbog tri sigurna mandata na čelu knjižnice ponaša kao prava šefica i radi što želi, a ne ono što je najbolje. Jedno je sigurno, znatno više ćemo ubuduće pažnje posvećivati Gradskoj knjižnici Požega kao i na sva trošenja sredstava.
Napomenimo da postoji još jedan obrt koji se bavi istom djelatnošću i to od 2020. godine i to na području grada Požege, no oni nisu bili očigledno interesantni Gradskoj knjižnici Požega.
U nastavku možete pogledati i ugovor.Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

1 thought on “Ravnateljica požeške knjižnice prijateljici dodijelila posao?”

  1. Snježana Stjepanjek

    svaka cast tko je napisao ovaj članak jer sve je istina a mnogi sute

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *