Reakcionari – nova predstava Kazališne amaterske družine

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Gradskom kazalištu Požega dana 13. travnja odigrana je premijera nove kazališne predstave KAD-a pod nazivom „Reakcionari“. Još jedna uspješnica požeških amatera do posljednjeg mjesta ispunila je dvoranu, a njihov trud i entuzijazam nagrađeni su dugim pljeskom.

Gervaisova komedija Reakcionari je aktualna društvena komedija, satira na reakcionarne ostatke prošlosti koji uzalud čekaju povratak na staro, a koji su sami bijedni i smiješni u svim svojim pokušajima suprotstavljanja novom životu. Kako kaže i sam autor: žive još samo od uspomena, oni nemaju nikakve veze s današnjicom, oni tu današnjicu mrze iz dna duše….oni su osuđeni na propast. Kako se ta usporedba mogla primijeniti na vrijeme nakon Drugog svjetskog rata, tako nam je vrijedila i u novije, poslijeratno razdoblje 90-tih kad se javljaju novi reakcionari “jugonostalgičari”. Time se zapravo opravdava teza s početka kako su Reakcionari aktualna društvena komedija koja vrijedi za sva vremena.

Trinaest članova Kazališne amaterske družine (KAD-a) utjelovilo je trinaest interesantnih i komičnih likova, osobito kad su postavljeni u situacije u kojima Gervais naglašava njihove karaktere kako bi izazvao što veću komičnost.

U predstavi glume: Goran Bunjevac, Monika Kostić, Laura Matijanić, Marina Polgar, Duška Galić, Tomislav Milanović, Mihael Kovačević, Kornelija Marks, Lidija Lucić, Anita Ivičić, Kazimir Semunović, Boris Benčić i Branislav Stojaković. Predstavu je režirao Dario Hak, pod mentorstvom Roberta Raponje. Majstor rasvjete je Goran Krmpotić, tona Dario Hak, scenografije Renato Pok i Marija Matijanić, rekvizira Laura Matijanić, dok su za kostime zadužene Ljiljana Rodić i Anita Ivičić – prenosi Grad Požega.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika