Regionalni centar kompetentnosti Panonika reimenovan centrom kompetentnosti na razdoblje od 2023. do 2028.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je odluku o ponovnom imenovanju regionalnih centara kompetentnosti među kojima je u poljoprivrednom podsektoru i Poljoprivredna škola Požega. Reimenovanje Regionalnog centra Panonika važeće je za razdoblje od  2023. do 2028. godine s mogućnošću ponovnog imenovanja – prenosi Požeško-slavonska županija.

Kako navode na službenim stranicama RCK Panonika ovime su prepoznati napori i angažman svih uključenih u izvršenje projektnih aktivnosti što je poticaj da se istim entuzijazmom nastavi na razvijanju RCK Panonika kao mjesta europski potvrđene izvrsnosti u poljoprivredi i obrazovanju.

Podsjetimo, u tijeku je provedba projekta Uspostava infrastrukture RCK Panonika na kojemu, uz nositelja projekta Poljoprivredno-prehrambenu školu Požega, sudjeluju partneri Požeško-slavonska županija i Srednja škola Stjepana Sulimanca u Pitomači, uz tehničku pomoć Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije. Projekt sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj vrijedan 5,8 milijuna eura odnosi se na adaptaciju i dogradnju postojeće zgrade Poljoprivredno – prehrambene škole.

Istovremeno, uz partnere Požeško – slavonsku županiju, Srednju školu Stjepana Sulimanca Pitomača, Veleučilište u Požegi, Kutjevo d.d., Prirodoslovnu školu Karlovac, Ekonomsku školu Požega i Udrugu učeničkih domova RH, Poljoprivredno-prehrambena škola provodi još jedan projekt od dodatnih 6,5 milijuna eura koji je usmjeren na uspostavu rada i razvoja RCK Panonika, a koji je stopostotno financiran iz Europskog socijalnog fond.

– Naš Regionalni centar kompetentnosti bit će mjesto izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u kojem će se provoditi programi redovitog strukovnog obrazovanja i stručnog usavršavanja na inovativnim modelima učenja temeljenim na izvrsnosti nastavnika te na visoko kvalitetnoj infrastrukturi koju danas gradimo. S ovoga mjesta danas šaljemo snažnu poruku kako su edukacija i znanje u fokusu ove županije – rekla je županica Jozić prigodom postavljanja kamena temeljca u rujnu prošle godine.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *