Regionalni centar kompetentnosti Panonika reimenovan centrom kompetentnosti na razdoblje od 2023. do 2028.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je odluku o ponovnom imenovanju regionalnih centara kompetentnosti među kojima je u poljoprivrednom podsektoru i Poljoprivredna škola Požega. Reimenovanje Regionalnog centra Panonika važeće je za razdoblje od  2023. do 2028. godine s mogućnošću ponovnog imenovanja – prenosi Požeško-slavonska županija.

Kako navode na službenim stranicama RCK Panonika ovime su prepoznati napori i angažman svih uključenih u izvršenje projektnih aktivnosti što je poticaj da se istim entuzijazmom nastavi na razvijanju RCK Panonika kao mjesta europski potvrđene izvrsnosti u poljoprivredi i obrazovanju.

Podsjetimo, u tijeku je provedba projekta Uspostava infrastrukture RCK Panonika na kojemu, uz nositelja projekta Poljoprivredno-prehrambenu školu Požega, sudjeluju partneri Požeško-slavonska županija i Srednja škola Stjepana Sulimanca u Pitomači, uz tehničku pomoć Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije. Projekt sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj vrijedan 5,8 milijuna eura odnosi se na adaptaciju i dogradnju postojeće zgrade Poljoprivredno – prehrambene škole.

Istovremeno, uz partnere Požeško – slavonsku županiju, Srednju školu Stjepana Sulimanca Pitomača, Veleučilište u Požegi, Kutjevo d.d., Prirodoslovnu školu Karlovac, Ekonomsku školu Požega i Udrugu učeničkih domova RH, Poljoprivredno-prehrambena škola provodi još jedan projekt od dodatnih 6,5 milijuna eura koji je usmjeren na uspostavu rada i razvoja RCK Panonika, a koji je stopostotno financiran iz Europskog socijalnog fond.

– Naš Regionalni centar kompetentnosti bit će mjesto izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u kojem će se provoditi programi redovitog strukovnog obrazovanja i stručnog usavršavanja na inovativnim modelima učenja temeljenim na izvrsnosti nastavnika te na visoko kvalitetnoj infrastrukturi koju danas gradimo. S ovoga mjesta danas šaljemo snažnu poruku kako su edukacija i znanje u fokusu ove županije – rekla je županica Jozić prigodom postavljanja kamena temeljca u rujnu prošle godine.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)