Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacijske mreže u Ulici Franje Thauzyja u Požegi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U okviru rekonstrukcije pješačke površine u ulici Ulici Franje Thauzyja u Požegi, Tekija d.o.o. radi rekonstrukciju vodovodne i kanalizacijske mreže od Ulice Kamenita vrata do Trga Svete Terezije Avilske.

Postojeća vodovodna mreža izgrađena je 1964. godine i zamijenit će se novom u duljini od 130 m promjera 225 mm i 110 mm. Materijal od kojeg se izvode predmetni cjevovodi je polietilen visoke gustoće PE 100 za tlakove do 10 bara.

Postojeća kanalizacijska mreža u nekadašnjoj Župnoj ulici (danas Franje Thauzyja) izvedena je 1928. godine o čemu svjedoči i snimak izvedenog stanja na situaciji kanalizacije slobodnog i kraljevskog grada Požega iz 1929. godine koju je izvela tvrtka Novogradnja iz Zagreba.

Rekonstruirat će se 125 m kanalizacijske mreže promjera 400 mm. Prilikom rekonstrukcije vodovodne i kanalizacijske mreže izvest će se i novi kućni priključci. Izvođač radova je tvrtka Ceste Požega d.o.o. iz Požege. Ukupna vrijednost investicije iznosi oko 300.000,00 kuna koje financira Tekija d.o.o.

Izvor: Tekija d.o.o.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *