„Rekordnih 18 milijuna eura EU sredstava riješit će dugoročne probleme Grada Požege“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Jedna od programskih točaka Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije u kampanji za lokalne izbore 2021. godine bio je ITU mehanizam za Grad Požegu i okolicu, a isto je ispunjeno uz nikad veća dodijeljena sredstva. ITU Mehanizam za urbano područje Požege predstavili su kandidati Hrvatske demokratske zajednice na listi broj 7, Antonija Jozić i Željko Glavić

Odobrenih 18 milijuna eura prema riječima požeškog gradonačelnika Željka Glavića u većinskom dijelu bit će utrošeno na rješavanje estetske i prometne problematike središnjeg Trga svetog Trojstva.

–  Rekordnih 18 milijuna eura EU sredstava odobrenih Požegi i cijelom urbanom području, promijenit će vizuru i riješiti dugoročne probleme grada. Najveći dio sredstava bit će namijenjen revitalizaciji povijesne jezgre Grada Požege što podrazumijeva rekonstrukciju užeg obuhvata Trga svetog Trojstva, novu zgradu na mjestu sadašnje tržnice te izgradnju podzemne garaže čime će se riješiti dugoročni problem nedostatka parkirališnih mjesta. Uz pomoć odobrenih sredstava realizirat ćemo i projekt izgradnje Atletskog stadiona sa šest staza te projekt uređenja ljetne pozornice i ostatka tribine na mjestu starog atletskog stadiona u Požegi s čime se kreće nakon kultnog Urban festa – rekao je Glavić.

Osim onih u Požegi, sredstva su odobrena i za projekte na području Pleternice te općina Jakšić, Velike, Kaptola i Brestovca, koji pripadaju Urbanom području Grada Požege.

– Uz tri značajna projekta u Požegi, ostvarit ćemo i projekte rekonstrukcije Trga svetog Augustina u Velikojizgradnje Sportsko-rekreacijskog centra u Kaptolu i Kulturnog centra u Jakšićuizgradnje i opremanja Vatrogasnog doma u Pleternici te projekt na području Općine Brestovac od izuzetne važnosti za cijelu Požeško-slavonsku županiju. Naime, u staroj školu u Orljavcu uspostavit ćemo Centar  za palijativnu skrb Požeško-slavonske županije što je prioritet našeg zdravstvenog sustava – istaknula je Jozić.

Dodaje kako je odobrenih 18 milijuna eura rezultat suradnje lokalnih vlasti i Vlade Republike Hrvatske.

– Ranije se ITU mehanizam u Republici Hrvatskoj provodio samo u osam velikih gradova. U svom predizbornom programu za lokalne izbore građanima smo obećali da će Požega dobiti svoj ITU mehanizam što smo u suradnji s Vladom Republike Hrvatske i ostvarili. Time smo dokazali da Hrvatska demokratska zajednica kontinuirano radi na ravnomjernom razvoju i za dobrobit svih stanovnika. Sredstva su osigurana, projekti su spremni i krećemo u realizaciju – istaknula je Jozić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *