Rezultati pojačanih mjera u prometu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 91 prekršaj, od čega izdvajamo 12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 36 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna u iznosu od 2.370,00 eura predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 26. kolovoza 2023. oko 19.50 sati u mjestu Alilovci gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili neregistrirani moped kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,21 promil te ne koristeći zaštitnu kacigu upravljao 25-godišnjak.

Protiv vozača slijedi optužni prijedlog te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom  „AM“ kategorije u trajanju od pet mjeseci.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *