Rolada od odojka

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Glavno jelo na vašem stolu zarolano u “priču” sušene vratine, sira i vina povezat će omiljene okuse u lijepa sjećanja ne tako davnih blagdanskih vremena.

Priprema

1.
Izvadite rebra iz prsa, napravite veliki odrezak te pospite Vegetom.

2.
Na odrezak poslažite ploške vratine i ploške sira te sve zajedno zarolajte. Pomoću oštrog noža po površini rolade zarežite kožu u obliku mreže. Zavežite kuharskim koncem (ili stavite u mrežicu) i posolite po površini.

3.
Stavite u lim za pečenje, dodajte svinjsku mast, podlijte sa 100 ml vode i pecite 1 sat i 20 minuta na 200°C.

4.
Prilikom pečenja podlijevajte vinom, a pod kraj zalijte vinom.

5.
Krumpir u ljusci dobro operite i skuhajte u slanoj vodi.

6.
Ogulite ga, narežite na ploške, posolite, popaprite, dodajte luk narezan na ploške, zalijte vinom i uljem te dobro promiješajte. Pustite da se malo ohladi.

Posluživanje

Narežite roladu od odojka i poslužite sa krumpir salatom.

Savjet

Ako želite pečenje aromatizirati, dodaje uz pečenje u posudu na četvrtine narezan luk i nekoliko češnja češnjaka. Umjesto vinom, potkraj pečenja, roladu možete preliti pivom, što će vam dati intenzivniju boju.

Luk posebno narežite, posolite, jer će sol izvući slatkoću iz luka i on će biti još ukusniji i na kraju tako pripremljeni umiješajte u dobro rashlađenu pripremljenu krumpir salatu.

Ovako pripremljeni odojak može se poslužiti i hladan.

Sastojci
za 8 osoba

2 kg prsa od odojka
1 žlica Vegete
200 g sušene vratine
100g polutvrdog sira (trapista)
sol
2 žlice svinjske masti
100 ml bijelog vina
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

ZA KRUMPIR SALATU

1 kg krumpira
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
100 g luka
2 žlice vinskog octa
100 ml bučinog ulja

Izvor: coolinarka

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika