Sajam cvijeća u Lipiku privukao mnoštvo očaranih posjetitelja

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Prekrasna nedjelja obasjana suncem privukla je danas mnoštvo posjetitelja u lipički park, gdje se odvijao 12. Sajam cvijeća i ukrasnog bilja. Od prvog sajma koji je održan 2011. godine, ova manifestacija iz godine u godinu postaje sve značajnija, okupljajući sve veći broj organizatora, volontera, izlagača i posjetitelja. Održavanje na istom mjestu kroz sve ove godine dodatno je učvrstilo vezu između sajma te njegovih izlagača i posjetitelja, istovremeno pružajući kvalitetan sadržaj svim ljubiteljima cvijeća i ukrasnog bilja.

Park je zaživio uz raznolike izlagače i posjetitelje, koji su oduševljeno istraživali ponudu koja je obuhvaćala širok spektar cvjetnih vrsta i dekorativnih biljaka. Direktor Turističke zajednice Grada Lipika, Hrvoje Kovačić, nije skrivao zadovoljstvo brojem sudionika koji su se okupili na ovoj jedinstvenoj manifestaciji.

Više od 150 izlagača stiglo je iz različitih dijelova središnje Hrvatske, a među njima su bili i potpuno novi sudionici, što samo pokazuje rastuću popularnost našeg sajma“, izjavio je Kovačić.

Više od 20 impresivnih instalacija, uključujući inovativne kreacije, stvorile su čaroliju koja je osvojila srca posjetitelja. Zasluge za stvaranje ove cvjetne rapsodije pripadaju djelatnicima Grada Lipika, Turističke zajednice Grada Lipika, LIPKOM-a i LIRA-e, a zahvala je upućena i predstavnicima lipičke Gradske knjižnice i čitaonice, HEP-a, Državne ergele Lipik te Cvjećarnice Helena – prenosi Grad Lipik.

Posjetitelji su imali priliku uživati ne samo u ljepoti cvijeća, već i u bogatoj ugostiteljskoj ponudi lokalnih obrtnika, poput ugostiteljskog obrta “Carlo”. Za gurmane su pripremljene srednjovjekovne slavonske delicije koje su bile dostupne u krčmi “Kod veprove glave”, za što su se pobrinuli članovi Povijesnog društva Pakrac Lipik. Ambijent Sajma upotpunio je i Horsebox caffe te bogati asortiman lokalne Pivovare Slavonica.

Uz sve to to, vožnja Lipikom postala je još ugodnija zahvaljujući fijakeru Državne ergele Lipik te turističkom vlakiću “Lipik Express”.

Zabava na Sajmu bila je raznovrsna i prilagođena svim generacijama. Jedan od iznenađujućih noviteta ovogodišnjeg Sajma bio je ljudski stolni nogomet, koji je ovaj put premijerno održan u našem gradu. Pored toga, posjetitelji su imali priliku sudjelovati u raznim atrakcijama i animacijama, te se zabavljati na cvjetnim radionicama Dječjeg vrtića “Kockica”, Toplica Lipik, OPG-a Rosa Petalis, Udruge ukrajinsko-hrvatskoga prijateljstva ili na radionici pod nazivom “Slike od sukulenata” koju je organizirala cvjećarnica “Helena”. Za avanturiste, organizirana je i interaktivna edukativna potraga nazvana “Što je vrtlar sakrio u perivoju?”, dok su ljubitelji jahanja mogli uživati u jahanju konja i ponija s članovima KK “Diamant”.

Glazbeni užitak bio je zagarantiran zahvaljujući grupi “Kings”, koja je svojim nastupom obogatila prostor Sajma.

Manifestacija je započela tijekom dopodnevnih sati nastupom mališana iz Dječjeg vrtića “Kockica”, a tijekom poslijepodneva lipičke su mažoretkinje svojim plesom očarale publiku. Sajam je vodio popularni voditelj Mirko Fodor, a otvorio ga je gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, ističući važnost ove manifestacije koja unosi svježinu i boje u naš grad.

Neka ova cvjetna rapsodija bude prilika da zajedno uživamo u ljepotama prirode i umjetnosti, te da se inspiriramo za stvaranje ljepšeg i ugodnijeg okoliša. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog događaja te vas pozivam da uživate u bogatstvu cvijeća i ukrasnog bilja” – izjavio je gradonačelnik otvarajući Sajam.

Sajam cvijeća i ukrasnog bilja u Lipiku pružio je posjetiteljima dublji pogled u svijet prirode, umjetnosti i gastronomije. Svojom raznolikošću i kvalitetom ponude, privukao je zaljubljenike u cvijeće, ali i sve one koji su bili željni provesti dan u prekrasnom okruženju uz obitelj i prijatelje.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)