Sanacija kanalizacijske mreže metodom bez iskopa u ulici Josipa Pavičića u Požegi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U tijeku su radovi na sanaciji postojeće kanalizacijske mreže u ulici Josipa Pavičića u Požegi. Prethodni CCTV snimak postojeće kanalizacije utvrdio je značajan broj oštećenja stijenki cijevi, razmaknutih spojeva, infiltracije, te stršećih priključaka zbog čega je bilo nužno pristupiti sanaciji utvrđenih nedostatka – prenosi tvrtka Tekija d.o.o.


Budući da uskoro počinju radovi na redovnom održavanju i uređenju navedene ulice čiji je investitor Grad Požega, procijenjeno je da bi standardnu metodu iskopa postojećih i ugradnje novih cijevi trebalo zamijeniti modernijom tehnologijom sanacije bez iskopa tzv. CIPP metodom, kojom se znatno skraćuje vrijeme izvođenja radova.
Ovom metodom se cijev od netkanog poliesterskog filca impregnira i premazuje zaštitnim slojem polipropilena te se komprimiranim zrakom upuhuje kroz postojeću cijev da bi se završno vodenom parom na temperaturi od oko 130 °C kemijskom reakcijom izazvalo njeno otvrdnjavanje što u konačnici čini novu cijev zalijepljenu na stjenke postojeće kanalizacijske cijevi. Spojevi postojećih kanalizacijskih priključaka na toj dionici cjevovoda se naknadno prolaskom kroz cijev specijalnog robota s rezačem i kamerom izrezuju te ponovno stavljaju u funkciju.
Izvođač radova je tvrtka Goran i Zoran d.o.o. iz Solina, a vrijednost ugovora je 64.860,15 eura.
Završetak radova predviđa se do kraja studenog 2023. godine.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)