Šarić: „Riješili smo dugogodišnji problem“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Radovi na sanaciji postojećeg propusta potoka Kuzmički u trupu županijske ceste ŽC4116, u naselju Kuzmica privode se kraju – prenosi Grad Pleternica.

Postojeći propust je zadržavao naplavine i nanos na ulazu u zacjevljenje, stvarajući uspor te ugrožavajući okolne kuće od poplava stoga se pristupilo sanaciji objekta.

Hidraulički proračun izvršile su Hrvatske vode, Vodnogospodarska ispostava za mali sliv “Orljava – Londža” Požega, vodeći računa o vjerojatnosti pojave velikih voda u promatranom vodotoku – u profilu predmetnog propusta.

-Zahvaljujem Županijskoj upravi za ceste na pronalasku rješenja ključnog problema u naselju Kuzmica. Novim propustom rješava se problem koji je nastajao kod svakog većeg izljeva vodenog vala. Vjerujem da ćemo zajedničkim naporima i u suradnji sa mjesnim odborima u narednom periodu riješiti niz ovakvih manjih, ali ključnih izazova na terenu.- izjavila je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice, prilikom obilaska navedenih radova.

Investitor ovih radova je Županijska uprava za ceste dok je izvođač radova Promet građenje d.o.o. Ugovorena vrijednost radova je 56.308,88 € s PDV-om.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *