Savjet mladih PSŽ sudjelovao na 37. tematskoj sjednici Odbora za obitelj, mlade i sport

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Jučer, 19. siječnja 2023. godine, članovi Savjeta mladih sudjelovali su na 37. tematskoj sjednici Odbora za obitelj, mlade i sport pod temom “Djelovanje Savjeta mladih pri jedinicama JL(R)S.”
Prikupljena izvješća pokazuju kako su u 2021. godini u Republici Hrvatskoj bila aktivna 73 od ukupno 127 osnovana Savjeta mladih. Savjeti mladih aktivno su djelovali u Gradu Zagrebu i 12 hrvatskih županija, zatim u 38 gradova i 22 općine. Ukupno 54 savjeta mladih nije u potpunosti djelovalo u skladu s odredbama Zakona pa ih se ne može smatrati aktivnim već samo osnovani.
Prema navedenim podacima Savjet mladih Požeško-slavonske županije i Savjet mladih Grada Pakraca prepoznati su kao aktivno savjetodavno tijelo te su njihovi predstavnici kao i njihovi čelnici lokalne i regionalne samouprave pozvani na tematsku sjednicu.
Na sjednici se raspravljalo o djelovanju savjeta mladih, svrsi njihova postojanja, te kako same mlade potaknuti na veću uključenost, čime bi utjecali ne samo na svoju sadašnjost, nego i na svoju budućnost.
Ispred Savjeta mladih PSŽ sudjelovali su predsjednica Savjeta, Lara Mandić i zamjenica člana, Iva Glibo te ispred Savjeta mladih Grada Pakraca, predsjednik Savjeta Karlo Rek.
Gradonačelnica Grada Pakraca i saborska zastupnica Anamarija Blažević, dočekala je predstavnike Savjeta mladih iz Požeško-slavonske županije te također sudjelovala na sjednici.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *