Sažalnica biskupa Škvorčevića obitelji stradale pirotehničarke

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U četvrtak, 23. veljače 2023. u Lici je tijekom razminiravanja poginula pirotehničarka Josipa Bošković, rodom iz župe Kaptol. Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je majci Zdravki, ocu Ivanu, sestri Valentini i bratu Tomislavu sljedeću sažalnicu.

»Nagla smrt vaše cijenjene kćerke Josipe na teškom zadatku uklanjanja mina zaostalih iz Domovinskog rata u Lici unijela je tamu, tugu i bol u vaša roditeljska  srca, u srce sestre Valentine i brata Tomislava, rodbine i mnogih građana Hrvatske. Želio bih vam svima posvjedočiti svoju blizinu i izraziti duboko kršćansko suosjećanje. Na zemaljskom oproštaju s dragom osobom velika je utjeha što je Josipa spomenutim radom nastojala priskrbiti vašoj obitelji dostojan život a građanima Like i Hrvatske sigurnost od eksplozivnih sredstava. Žrtvovala se i položila život za svoje najbliže, te je njezina smrt obasjana svjetlom ljubavi koja uvijek pobjeđuje. Tu istinu objavio nam je Bog u Isusu kad je sebe dao za nas na križu, i tako pobijedio smrt. Ljubav je, naime, jača od smrti!

Upravljam svoju molitvu Isusu Kristu, da ljubav preminule Josipe pridruži svojoj pobjedničkoj ljubavi te je obdari puninom života za svu vječnost. Molim da tamu i nemoć vašega srca obasja Isusovo svjetlo te svoju preminulu kćerku i sestru promatrate na onoj razini postojanja u koju je može uvesti samo Božja ljubav. Neka joj je trajan spomen po našoj povezanosti s njome u molitvi, koja nadvladava razdaljinu između neba i zemlje, života i smrti, i neka joj svijetli istinska svjetlost, Isus Krist, moćan pobijediti mrak smrti.

Uz izraze posebnog poštovanja u Gospodinu, vaš brat u Kristu«, završava biskup Škvorčević.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *