Sažalnica biskupa Škvorčevića prigodom utapanja daruvarskog mladog supruga i oca

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Minuloga 10. srpnja na ribnjacima u Končanici nedaleko Daruvara utopio se Danijel Vrhovac, praktični vjernik Župe sv. Antuna Padovanskog u Daruvaru. Obitelj, rodbina i prijatelji oprostili su se od preminulog pokojnika 12. srpnja na mjesnom groblju u Končanici, a sprovod je vodio Žarko Turuk, župnik navedene Župe, kojoj je preminuli suprug i otac pripadao. Biskup Antun uputio je supruzi sažalnicu, koju je pročitao župnik Turuk. U njoj biskup kaže:

»Primio sam tužnu vijest da je u popodnevnim satima 10. srpnja 2023. na radnom mjestu u Končanici u 32. godini života prešao s ovoga svijeta Vaš cijenjeni suprug Danijel. Znam da je tuga obuzela Vaše srce i otvorila duboku ranu te bih želio posvjedočiti svoju blizinu i izraziti iskreno kršćansko suosjećanje Vama, malenoj kćerki Miji, roditeljima Ivici i Slavici, braći Ivanu i Toniju, rodbini, te svima drugima koji za njim tuguju.

Mrtvo tijelo Vašega supruga Danijela pronađeno je na dnu končaničkog ribnjaka, ali sudbina njegove jedinstvene i neponovljive osobe nadilazi to fizičko stanje. On je, naime, u krštenju položen u dno onoga Isusova Božanskog Srca, čija je ljubav na križu bila jača od smrti te vjerujem da je suprug Danijel nakon tjelesne smrti pronašao u toj Ljubavi puninu svoga postojanja. Poznato mi je s kojom je brižnošću on zajedno s Vama doselio u Daruvar, planirao izgraditi dom za svoju obitelj i osigurati joj mirnu budućnost. No, smrću se uselio u nebeski dom, gdje je Ljubav pobjednica nad smrću izgradila za sve nas konačni vječni stan te je u zagrljaju te Ljubavi pronašao svoj smisao i puninu zauvijek, i ostao sa svojima na zemlji najdublje povezan. I za Vas, kao i za sve najbliže Vašega supruga Danijela vrijedi Isusova riječ: „Neka se ne uznemiruje srce vaše! Vjerujte u Boga, i u mene vjerujte! U domu Oca mojega ima mnogo stanova. Da nema, zar bih vam rekao: ‘Idem pripraviti vam mjesto?’ Kad odem i pripravim vam mjesto ponovno ću doći i uzeti vas k sebi da i vi budete gdje sam ja“ (Iv 14, 1-3). To je naša čvrsta nada i u njoj je sva naša utjeha, jer je Vaš suprug Danijel vjerovao Isusu Kristu i potvrđivao to zajedno s Vama, napose svojim sudjelovanjem na svetoj misi svake nedjelje. Na tom putu vjernosti Isusu Kristu ostanite povezani s njime u vječnosti, i nastojeći oko izgradnje zemaljskog doma sa kćerkicom Mijom, pripravljajte se za susret s njime u vječnosti, gdje će nas sve najdublje sjediniti Ljubav pobjednica nad smrću.

Rado ostajem s Vama u zajedništvu molitve za preminulog supruga Danijela, s Vašom kćerkom Mijom, njegovim roditeljima Ivicom i Slavicom, braćom Ivanom i Tonijem te drugom ožalošćenom rodbinom. Od srca vas pozdravljam riječima uskrslog Gospodina: „Mir vama!“ (20,19)«, zaključuje biskup Antun.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)