SDP Požega: Tko doista zastupa interese građanki i građana u gradu Požegi?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Poznata je činjenica da su sjednice gradskog vijeća grada Požege često podulje i ponekad vrlo burne. Isto tako je činjenica da tome upravo pridonose vijećnice i vijećnici SDP-a koji je jedina prava oporba u  našem gradu. Naime od ukupnog broja održanih sjednica Gradskog vijeća kojih je bilo dvadeset i dvije (22) ukupno je postavljeno 119  vijećničkih pitanja. Od ukupnog broja vijećnici SDP-a postavili su 89 pitanja (74,8% od ukupnog broja), a samo su Mitar Obradović i  Dinko Zima postavili točno 50 pitanja. Pitanja su se ticala aktualnih događanja koja su od interesa za građanstvo grada Požege te nerad gradonačelnika i njegovih podanika. Uz vijećnička pitanja vijećnici su bili vrlo aktivni i u radu vijeća tj pri iznošenju mišljenja i prijedloga po točkama dnevnog reda. 

Nasuprot njima, od 9 vijećnika HDZ-a čak 8 nije postavilo niti jedno pitanje, čak niti po točkama dnevnog reda (njima je očito sve jasno, ali se ne bune i sve im je dobro). Samo  je jedan vijećnik HDZ-a postavljao vijećnička pitanja i to tek toliko da uzme vrijeme oporbenim vijećnicima.  Vijećnici HDZ-a većinom nemaju niti materijale za sjednicu osim dnevnog reda i samo u rukama drže spremne zelene kartončiće. Ove činjenice govore  o tome koliko je kome stalo do istine i do boljitka naših sugrađanki i sugrađana.

Gradonačelnik Glavić provodi predizborni program SDP-a 

A da ne govorimo o preuzimanju aktivnosti iz predizbornog programa SDP-a. Naime, u programu za lokalne izbore SDP je obećavao da će vrtić vratiti Pod grad, da bi advent trebao biti na adekvatnijem mjestu, da će objekt u Baškoj vratiti na korištenje građanima Požege, da treba pitati građane o bitnim temama za život u gradu itd. Sve navedeno je gradonačelnik, prešutno, počeo provoditi i sebi uzimati zasluge za isto. Istodobno, nemojmo zaboraviti da od obećanih svojih projekata nije proveo ništa (stadion Slavonije, uređenje parka na starom gradu, izgradnja azila za pse, izgradnja biciklističkih staza, izgradnja dvorane škole Antuna Kanižlića, izgradnja vrtića, sadnja drveća i uređenje parkova… ). Da vuk mijenja dlaku, ali ćud nikada, govori i činjenica da i  dalje u selektivnosti kadrova vlada stranačka podobnost, a ne stručnost, planiranje bez idejnih projekata i bez suglasnosti struke i građana te nekompetentnost, nemar za grad i nezainteresiranost za probleme grada i građana. 

Sve navedeno dovoljno govori o aktivnosti SDP-a i njegovih gradskih vijećnika, a SDP će se i dalje boriti za boljitak svih građanki i građana našeg grada i iznositi prijedloge i ideje kako poboljšati život u gradu te ukazivati na nepravilnosti, neistine i krađe koje se dešavaju svakodnevno od strane vladajuće većine.

GO SDP-a Požega

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)