SDP Požeško-slavonske s Markova trga poručio: “Plenkoviću požeški lopovi te vole”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Vi, prekrasni ljudi, hvala što ste ovdje s nama, na Markovu trgu koji je postao mjesto otpora. Dosta je tiranije, dosta je laži, dosta je korupcije, dosta je HDZ-a, zagrmio je, vjerojatno u najboljem govoru koji je dosad održao, predsjednik SDP-a Peđa Grbin, zaključujući veliki subotnji prosvjed stranaka ljevice i lijevog centra.

– Ovo je naša zemlja, ovo je naš dom i nećemo dopustiti nikome da nam ga otme, da nam ga ukrade kao sve ostalo. Ovo je naša zemlja, nikome je ne damo, ovo je Hrvatska, zemlja za koju se vrijedi boriti – govorio je Grbin koji je poručio biračima:

– Ovdje smo da se borimo za njezinu budućnost, protiv sadašnjosti u kojoj nas potkradaju, vrijeđaju i napadaju fizički, kao našeg kolegu jučer u Zadru. Ovo danas je početak jedne prekrasne priče, priče koja će promijeniti Hrvatsku, koja će promijeniti sve što je u ovoj zemlji loše.

Prosvjed na kojem su govorili čelnici čak političkih 13 stranaka (SDP, Možemo!, Centar, GLAS, SSiP, RF, SD, HSS, HL, Fokus, Reformisti, IDS, PGS) trajao je predviđenih sat vremena i sve je vrijeme, unatoč različitim govornicima, atmosfera bila dobra. Premda je svaka stranka dobila prostor za svoje poruke, cijeli skup bio je koncipiran tako da je potpuno jasan poredak na ljevici, odnosno da glavnu ulogu igraju dvije stranke: SDP i Možemo! – piše Jutarnji list.

Na prosvjedu su sudjelovali i članovi Socijaldemokratske partije Požeško-slavonske županije, na čelu s predsjednikom mr.sc. Mitrom Obradovićem, kao i predsjednikom SDP-a Požega dr.sc. Dinkom Zimom. Na transparentima koje su nosili članovi Požeško-slavonskog SDP-a mogle su se vidjeti parole poput: “Plenkoviću požeški lopovi te vole”, “Plenkoviću kupi prnje”, “Slavoniji je dosta HDZ-ovog reduciranja (Slavonci iz Njemačke)”, “Radost stiže nakon izbora!” itd.

Nekoliko fotografija s prosvjeda možete pogledati u nastavku.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *