SDP pozvao građane da 08.05.2022.g. izađu na izbore za mjesne odbore u gradu Požegi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

U nedjelju 8. svibnja održavaju se izbori za mjesne odbore.
Da li naše sugrađanke i sugrađani tu informaciju uopće imaju? Većina za to niti ne zna jer je HDZ-ova vlast te izbore i ljude na listama godinama minorizirala. Prolazilo je i po četiri godine da nije sazvana niti jedna sjednica mjesnih odbora niti su predstavnici bili pozivani u gradonačelnikov ured.
Svatko je polazio prema podobnosti i poznanstvu. I onda je gradonačelnik Glavić, kada je novi ciklus izbora već bio raspisan pozvao predstavnike da se pohvali svojim (ne)radom i obeća brda i doline.

Omalovažavajući građane i nazočne predstavnike mjesnih odbora, nakon godina nečinjenja i ne sazivanja niti jednog sastanka, našao je bitnim predstaviti svoju veličinu i svoj (ne)rad.
Pritom se naravno, u vjerodostojnom stilu HDZ-a poslužio onim „lažna obećanja su najbolja reklama. I umjesto da se potiče uključenost građana u razvoj zajednice, HDZ-ovoj vlasti mišljenje građana nije bitno.
Izbori za mjesne odbore, koliko god da se čine nebitnim, itekako su bitni ako razmišljamo na duge staze, sa uključenim i zainteresiranim građanima za boljitak naše Požege.

Mi želimo mijenjati način rada u mjesnim odborima.
Mi želimo nešto konkretno raditi i dogovarati se sa izabranim predstavnicima u mjesnim odborima, a ne kao što je bilo do sada. Požega se sustavno urušava, kako u izgledu tako i u sadržaju, a nažalost i u građanskoj inicijativi koja je zamrla u našem gradu.
Komunalni problemi, uređenje groblja, dječjih igrališta, parkova, uređenje društvenih domova, biciklističke staze, dostupno mjesto za svako dijete u vrtiću, samo su manji dio sustavne problematike na koju gradonačelnik niti njegovi prethodnici nemaju odgovor.
Zalagat ćemo se sustavnu brigu o našim najmlađima – dostupan vrtić za svako dijete, uređena dječja igrališta, raditi na povećanju usluga u zajednici, povećati suradnju sa postojećim udrugama i ojačati povezanost udruga sa građanima, poticati inicijative kod mladih za veću uključenost u zajednici, omogućiti građanima neposrednu i redovnu komunikaciju sa našim nositeljima liste i članovima Vijeća mjesnih odbora kako bi njihove probleme u zajednici aktualizirali, a ne „stavljali pod tepih“.

Kroz aktivan rad u Gradskom vijeću Grada Požege smo pokazali da nam je mišljenje građana važno i njihove probleme aktualiziramo i tražimo rješenja. Izbori za vijeća mjesnih odbora su prilika da izaberete osobe koje će se brinuti za veću kvalitetu življenja u vašoj ulici i kvartu, ali i cijelom gradu.
Ovom prilikom pozivamo sve sugrađanke i sugrađane da izađu na izbore za mjesne odbore u nedjelju 8. svibnja i daju glas listi SDP-a i nestranačkih kandidata, odnosno ljudima koji će slušati prijedloge građana i boriti se za njihovu realizaciju.

Lista SDP-a i nestranačkih kandidata

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika