Gradonačelnik Budimir zabio sedam pogodaka za četvrt finale na Europskom nogometnom prvenstvu gradonačelnika

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Već nekoliko godina u kontinuitetu održava se i Europsko nogometno prvenstvo gradonačelnika i načelnika, a i ove godine na istom sudjeluju dužnosnici iz Hrvatske. Ovih dana prvenstvo “EURO OF MAYORS LEIPZIG 2024” održava se od 5. do 9. svibnja 2024. ususret nadolazećem Europskom prvenstvu u nogometu.
Za reprezentaciju Hrvatske uz gradonačelnike Zadra, Solina, Raba, Hvara, Vrgorca, Trogira, Valpova… igra i kutjevački gradonačelnik Josip Budimir.
Naši hrvatski reprezentativci osigurali su četvrtfinale turnira prvenstveno zahvaljujući kutjevačkom gradonačelniku koji je postigao 7 zgoditaka te pobjedama nad Moldavijom i Češkom i porazom od Rumunjske osigurali četvrtfinalni dvoboj s pobjednikom turnira prije 4 godine Slovačkom.
Iako mnogi podcjenjuju ovo natjecanje na dotičnom turniru nastupaju bivši poznati nogometaši koji su igrali Ligu Prvaka, Njemačku Bundesligu te prvoligaških klubova koji su nakon nogometnih karijera s obzirom na popularnost postali gradonačelnici u svojim sredinama. Josip je trenutno prvi strijelac turnira, a na turniru uz Hrvatsku nastupaju još Njemačka, Italija, Slovačka, Češka, Poljska, Austrija, Rumunjska, Moldavija, Slovenija, Ukrajina i ostali.
Promotor i pokrovitelj turnira je poznati njemački reprezentativac Philipp Lahm – prenosi NK Kutjevo.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)