Šef koordinacije braniteljskih udruga Tomica Galović lagao u svome govoru!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Danas, dan nakon što je održan Dan branitelja Požeško-slavonske županije na kome je sudjelovalo nikad manje branitelja i na kome nije sudjelovao gotovo nitko od važnih imena ratne 123. brigade HV Požega, a o čemu smo pisali u članku “Fijasko povodom Dana branitelja PSŽ. Sudjelovalo nikad manje branitelja!, trakavica se nastavlja.

Naime, jedan od problema je taj što nam je podosta branitelja sugeriralo da ih apsolutno nitko nije pozvao na događanje! Je li ovo veliki propust organizatora ili je ovo bio skup samo za “odabrane”, nije nam poznato.
Čini se da je priča s braniteljima i besplatnim vojničkim grahom ispričana, no organizatori, predsjednik Županijske podružnice UHDDR i voditelja Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požeško-slavonske županije i Grada Požege Tomica Galović te glavni kreator ovog Programa, tajnik Županijske podružnice UHDDR-a Antun Mandić toga baš i nisu svjesni, a o tome govori i odaziv branitelja, ratnih zapovjednika i generala!

Ovo je prvi događaj koji je Tomica Galović organizirao od kada je od umirovljenog brigadira Hrvatske vojske Krešimira Pavelića preuzeo vodstvo nad Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požeško-slavonske županije i doživio je teški fijasko. Kada bi iz jučerašnjeg “mimohoda pobjednika” izbacili mlade nogometaše iz NK Vidovaca koji su nosili zastave, kada bi izbacili povijesne postrojbe, limenu glazbu, političare, vojsku i policiju, to se ne bi moglo nazvati niti skupom, nego druženjem nekolicine suboraca!
Za vrijeme Pavelića, dolazili su i ratni zapovjednici i generali, ali i veći broj branitelja, što je nepobitna činjenica!

Ono što je možda i veći problem od fijaska Dana branitelja Požeško-slavonske županije je govor Tomice Galovića koji je u svom ulizivačkom govoru županici Požeško-slavonske županije Antoniji Jozić rekao totalnu neistinu odnosno laž.
Kako bolje upućeni tvrde da gospodin Galović u sljedećem sazivu Županijske skupštine Požeško-slavonske županije sebe vidi na poziciji vijećnika, vrijeme je krenuti lobirati za isto kod Županice koja je i prva žena Požeško-slavonskog HDZ-a. I tu ne bi bilo ništa sporno, međutim problem je kada se to radi na krajnje drzak i bezobrazan način lažući i obmanjujući sve prisutne u Vojarni 123. brigade HV Požega.

Naime, na kraju svoga govora, Tomica Galović govori:
“Ali mi je izuzetna čast, što naša Županija, Požeško-slavonska na čelu sa sadašnjom županicom gospođom Antonijom Jozić je prepoznala ovaj dan i uspostavljen je kao Dan hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije.”

Riječ uspostaviti se u hrvatskom jeziku definira kao značenje za “Stvoriti ili srediti za duže vrijeme”.

Dan branitelja Požeško-slavonske županije uspostavljen je 16. lipnja 2015. godine, odlukom Županijske skupštine Požeško-slavonske županije na čelu s predsjednikom Županijske skupštine Požeško-slavonske županije, pokojnim Marijanom Aladrovićem, KLASA: 021-02/15-03/03, URBROJ: 2177/1-05-05/1-15-8.

Kažu kad te krene, krenulo je, a gospodina Galovića je krenulo čak dva puta u istom danu. Osim fijaska s organizacijom, lagao je sve prisutne dužnosnike, ali i svoje suborce. Da je i malo dostojanstva, ostavka uz ispriku bi bila neminovna, no to u Požeško-slavonskoj županiji nije praksa. Ovdje kad netko ugrabi “poziciju” pa makar bila i probono, od nje se ne odstupa pod “cijenu života”.
Zvučni zapis i dokument o uvođenju Dana branitelja Požeško-slavonske županije, drage čitateljice i čitatelji donosimo u nastavku!


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

1 thought on “Šef koordinacije braniteljskih udruga Tomica Galović lagao u svome govoru!”

  1. Tomo Kundakčić

    gosp. Galovic ne samo da obmanjuje javnost glupostima koje prica nego je supotpisnik ratnog puta laznom brsnitelju i laznom RVI zajedno sa gosp. Djurdjevicem a kojem je prodao snajper koji je zaduzio u policiji dan Hrv. branitelja treba biti 13-06 a ne kad je pala vojarna sto nema nikakve veze sa oruzanim BUDALAMA koji su dosli iz policije i osnovali 63 samostalni bataljun, a ne bojnu koju vode dezerteri lazovi koji sami sebe promoviraju na raznim predavanjima(Kalan) i dezerter predsjednik Valenta koji ce uskoro zvati bakice kad se budu vracale sa pijaca da im uruci majicu i medalju likom naseg generala Crnjca hvala malo sam uzbudjen sto uopce takvima kao sto je bivsa komunjara Galovic, koji ima ratni put od 90 god. kad je postao clsnom kriminalne organizacije zvane HDZ hvala i nemojte pisati o imenima.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *