Sindikalni povjerenik u Županijskoj bolnici u Požegi optužen da je pronevjerio više od milijun kuna

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Općinsko državno odvjetništvo u Požegi podignulo je optužnicu protiv 48-godišnjega sindikalnoga povjerenika u Županijskoj bolnici u Požegi zbog sumnji da je od 2014. do 2021. s računa sindikata pronevjerio 1,13 milijuna kuna – prenosi Jutarnji list.

Kako neslužbeno doznajemo, 48-godišnjak je bio sindikalni povjerenik Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi za Županijsku bolnicu u Požegi, a također je u Županijskoj bolnici u Požegi bio i voditelj kasa za uzajamnu pomoć Hrvatskog strukovnog sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara te Hrvatskog liječničkog sindikata.

“Okrivljenog 48-godišnjaka tereti se da je od 1. lipnja 2014. do 25. siječnja 2021., kao zaposlenik jedne zdravstvene ustanove i sindikalni povjerenik jednog sindikata te voditelj kase uzajamne pomoći za članove navedenog sindikata i još dva sindikata zaposlenika u toj ustanovi, postupio u nakani da se znatno nepripadno okoristi”, priopćilo je državno odvjetništvo.

“Tereti ga se da je s računa jednog sindikata, kojim je za potrebe članova kase uzajamne pomoći bio ovlašten raspolagati, podigao i neovlašteno zadržao za sebe njihove novčane uloge u iznosu od ukupno 1.130.913,70 kuna, a tim je kaznenim djelom oštećeno 167 zaposlenika te zdravstvene ustanove.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *