Sjećanje na poginule pripadnike SJP “Trenk”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Dana 1. svibnja 1995. godine, provedena je vojno-redarstvena akcija „Bljesak“ u kojoj su djelatnici Specijalne jedinice policije „Trenk“ Požega zajedno s djelatnicima ATJ „Lučko“ dobili težak zadatak osvajanja jakog neprijateljskog uporišta na Ivanovcu – prenosi PU požeško-slavonske.

Tijekom akcije poginula su dva pripadnika Specijalne jedinice policije “Trenk” Požega, Tomislav Štefaniak i Daniel Andrić i sedam djelatnika je teško ranjeno, dok je poginuo i jedan pripadnik ATJ “Lučko”, a jedan je teško ranjen. 

I ove godine održana je Memorijalna biciklistička vožnja od Trenkova do Ivanovca u kojoj je sudjelovalo  14 djelatnika PU požeško-slavonske i umirovljenih djelatnika Specijalne jedinice policije „Trenk“. Na taj put su simbolično krenuli  iz dvorca u mjesto Trenkovo gdje je tijekom Domovinskog rata bila smještena  SJP „Trenk“ Požega.

Također su se tijekom puta pomolili na spomen obilježju poginulim pripadnicima specijalne policije “Trenk”, a koje se nalazi kod zgrade PU požeško-slavonske.

U spomen na dvojicu poginulih, nekoliko metara od mjesta njihovog stradavanja, na Ivanovcu je podignuto spomen obilježje, a i ove godine članovi obitelji poginulih, predstavnici Policijske uprave požeško-slavonske predvođeni načelnikom Željkom Grgićem  i članovi Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Trenk“ Požega polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobištima i mjestu pogibije prisjetili su se svojih najmilijih, pripadnika i kolega koji su položili život za hrvatsku domovinu.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća  održana je sveta misa koju je predvodio policijski kapelan vlč. Željko Volarić.

Prisutni su se prisjetili poginulih, Tomislava, Daniela i drugih suboraca te njihove velike žrtve koja u svakome budi tugu, ali i ponos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *