Škola boksa u BK “Graciano” Požega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Boksački klub Graciano Požega, djeluje više od dva desetljeća i izbacio je mnoge državne prvake te predstavljao Grad Požegu na sportskim natjecanjima diljem Europe i svijeta.

U Požeškom boksačkom klubu “Graciano” uz rekreativce i natjecatelje od ove godine organizira se i škola boksa za djecu do 12 godina.

Cilj ove grupe je zainteresirati djecu za plemenitu vještinu, razviti gipkost, koordinaciju i brzinu kao temelj za kasniji život u sportu ili boksačku karijeru.

Često roditelji misle kako je boks samo udaranje i da se tamo samo djeca “tuku”, ali ustvari boks je puno više od toga i sparinzi su samo za one koji to žele, sa svom mogućom zaštitom i nadzorom.

Neki ljudi dolaze godinama kod nas u klub, a da nikad ni s kim nisu izmijenili udarac – govori nam Robert Krpan, koji je također bio prvak Hrvatske i jedan je od trenera u Boksačkom klubu “Graciano” .
Trener Robert je i sin legendarnog požeškog boksačkog trenera Željka Krpana, koji i dalje neumorno prenosi svoja znanja i stvara vrhunske borce i kvalitetne ljude.
Dok je Robert više fokusiran na rad škole boksa i mlađe uzraste, Željko je fokusiran na rad sa starijim skupinama i natjecateljima.

Škola boksa je osnovana krajem svibnja na inicijativu Leona Vide, također jednog od trenera u klubu, a iz nje već niču neki sjajni talenti od kojih se ističu Niko Horvat, Lovro Bilješković i Damjan Bošnjak koji ne mogu dočekati svoje natjecateljske dane.

Treninzi škole boksa su utorkom i četvrtkom od 19.30 do 20.30, a za one koji prerastu školu boksa ili se odluče natjecati treninzi su svakim danom.

Podsjetimo kako su ove godine Tin Pavičić i Petar Bilješković donijeli medalje s Prvenstva Hrvatske.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika