Škorić: “Odgode radova više ne smije biti bez obzira na otegotne okolnosti”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Tražim od vas da ovaj tjedan završite sve radove na kolniku, da se naprave pripreme za postavljanje reciklaže i bitumeniziranog nosivog sloja i da se pristupi početkom rujna postavljanju navedenih slojeva – rekao je Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta

Nakon regionalne koordinacije, sastanka Mjesnog odbora Frkljevci-Kadanovci sa pleterničkom gradonačelnicom Marijom Šarić i požeško-slavonskom županicom Antonijom Jozić zatražena je i zajednička koordinacija sa izvođačima koja je organizirana danas, a na kojoj je uz navedene dionike sudjelovao i Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, naručitelja radova – prenosi Grad Pleternica.

Uvodno je gradonačelnica Pleternice iznijela problematiku s kojom se grad susreće na dnevnoj bazi te je istaknula kako je ključni prioritet rada Gradske uprave dovršetak radova na dionici DC525. – Zahvaljujem predsjedniku Uprave što je prihvatio poziv županice i mene kako bi zajedno sa izvođačem razgovarali oko višemjesečne stagnacije radova na predmetnom gradilištu. Problemi za stanovnike su ogromni i apsolutno razumijem njihov nedostatak strpljenja jer se na gradilištu ništa ili jako malo radi – navela je Šarić.

Detaljnije oko same problematike je govorio predsjednik MO Frkljevci-Kadanovci Željko Jagodić. – Već smo u nekoliko navrata razgovarali oko istih tema kao i danas. Prašina je ogromna, a gradilište je gotovo prazno. Apeliram i molim da se radovi pokrenu, da se to sve završi i da ova agonija stane – rekao je Jagodić.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta je istaknuo kako svi moraju uvažiti probleme koje ovakvo gradilište stvara mještanima. – Svako gradilište stvara probleme ljudima, no ako je gradilište aktivno i ako se na njemu radi tada i ljudi imaju strpljenja i u takvim situacijama nikada nismo imali probleme. Ovo je apsolutno razumljivo. Tražim od vas da ovaj tjedan završite sve radove na kolniku, da se naprave pripreme za postavljanje reciklaže i bitumeniziranog nosivog sloja i da se pristupi početkom rujna postavljanju navedenih slojeva. Nije više moguće odgoditi bilo kakve radove bez obzira na sve moguće otegotne okolnosti – zaključio je Škorić.

U samu problematiku projekta upućena je i požeško-slavonska županica koja je zaključila sastanak uz želju da do novoga ne dođe. – Vjerujem kako je svima jasno što su idući koraci, niti Grad niti Županija nisu investitor, no ne možemo i nećemo biti promatrači. Imamo odličnu suradnju sa Hrvatskim cestama, što se reflektira i na ovom sastanku. Vjerujem kako će ishod ovog sastanka i ovih riječi predsjednika Uprave rezultirati konkretnim radom i rješavanjem problema s kojima se susrećemo zajedno sa mještanima ovih sela – rekla je Jozić.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)