Slovenski liječnici odobrili prekid trudnoće Mireli Čavajdi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


KAKO doznajemo od odvjetnice Mirele Čavajde, dobili su službenu obavijest iz Slovenije u kojoj stoji da je slovenski konzilij Mireli Čavajdi odobrio prekid trudnoće.
No, kako je odvjetnica Vanja Jurić i najavila, Mirela će do posljednjeg trenutka u Hrvatskoj čekati rezultate drugostupanjske komisije – prenosi INDEX.hr.

Podsjetimo, Hrvatsku potresa slučaj trudnice Mirele Čavajde, koja je u emotivnom istupu za Index ispričala kako su joj liječnici u Zagrebu odbili izvršiti prekid trudnoće u 26. tjednu unatoč tome što beba ima golem tumor, zbog kojeg će ili umrijeti ili živjeti kao biljka.

Do petka odluka komisije u Hrvatskoj
Drugostupanjska komisija u slučaju Mirele Čavajde bi se do petka trebala očitovati o prigovorima na odbijanje prekida njezine trudnoće zbog malformacije ploda, rekla je njezina odvjetnica.

Kaže da su prošlog petka podneseni svi prigovori na rješenja prvostupanjskih komisija u četiri zagrebačke bolnice, a rok je osam dana da se očituje drugostupanjska komisija, koja će odlučiti može li se prekid trudnoće u šestom mjesecu, u slučaju Mirele Čavajde, obaviti u Hrvatskoj.

Odbije li Čavajdu i drugostupanjsko etičko povjerenstvo u Hrvatskoj, ne postoji nikakva pravna dilema da se problem može riješiti u Sloveniji, poručuje odvjetnica Mirele Čavajde.

Ako se stvari nastave razvijati ovim tijekom kojim su se razvijale do sada, cijeli će slučaj imati pravni i sudski epilog, rekla je prije nekoliko dana odvjetnica koja nije željela ulaziti u detalje daljnjih koraka, ističući da im to u ovom trenutku nije prioritet.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika