“Slučaj parkiralište” Opće županijske bolnice Požega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Proteklih dana puno se pisalo o parkirališnom prostoru neposredno uz Opću županijsku bolnicu Požega. Doznali smo tako iz medijskih natpisa tko je manje, tko je više, a tko najviše zaslužan za predmetno parkiralište.
Da mi u Požegi iz ničega, ali i iz svačega možemo napraviti slučaj, nije ništa novo niti nepoznato.
Neosporno je da je tadašnji gradonačelnik gospodin Zdravko Ronko iskoristivši svoj politički utjecaj najzaslužniji što danas imamo funkcionalan parkirališni prostor neposredno uz požešku bolnicu.
Nekorektno bi bilo u slučaju “parkirališta” ne spomenuti i zasluge tadašnjeg zamjenika ministra zdravstva dr.sc. Marijana Cesarika.
Treći akter “slučaja parkiralište” je tadašnji dugogodišnji ravnatelj OŽB Požega i danas aktualni gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić.

Bilo kako bilo najvažnija činjenica je zapravo to da je žiteljima Požeško-slavonske županije, ali i drugih gradova van granica naše županije, izgradnjom ovog parkirališnog prostora omogućen lakši dolazak na preglede i liječenje OŽB Požega.
Od izgradnje i stavljanja u funkciju parkirališni prostor je bez naplate.
I tako po pisanju lokalnih medija, eventualna naplata parkirališnog prostora postade “gorući” problem Grada Požege.

Činjenica je da Grad Požega nije vlasnik parcele na kojoj je izgrađen parking, već je to Opća županijska bolnica. Požeško-slavonska županije je njezin osnivač, a ne Grad Požega. Zbog navedenog Grad, ali ni gradonačelnik Glavić nemaju nikakve ingerencije niti sudjeluju u upravljanju bolnicom, a još manje parkiralištem. Ovdje je stvar toliko jasna da nema niti teoretske mogućnosti donositi bilo kakve odluke vezane uz parkirališni prostor kod OŽB jer ponavljamo, Opća županijska bolnica Požega i njezin parkirališni prostor su u nadležnosti županije.

Je li možda u nekim budućim planovima županije i županice Antonije Jozić naplata parkirališnog prostora OŽB Požega, doznali smo putem društvene mreže županice Jozić koja se oglasila riječima: “S obzirom na to da u posljednje vrijeme u javnom prostoru kruže razne dezinformacije
poručujem da se, dok sam ja županica, korištenje bolničkog parkirališta neće plaćati!”.

Drago nam je da je županica Jozić pokazala odlučnost, no ovom odlučnošću pokazala je isto tako da se aktualnog ravnatelja Opće županijske bolnice Požega dr.sc. Ivana Vukoju apsolutno ništa ne pita i da je ravnatelj samo na papiru.

Bilo kako bilo, ne shvaćamo čemu toliko medijsko dizanje pompe oko naplate parkirališta kojega nije bilo, niti će biti.
Svi korisnici bolničkog parkirališta mogu odahnuti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *